13 Şubat 2015 Cuma

Bazı erkekler biraz garip

Ben, 22 yaşında bir terazi burcu kadınıyım ve şu zamana kadar genel olarak çok normal bir hayat yaşadım. Sevgilim oldu (evet, biliyorsunuz), kız ve erkek arkadaşlarım oldu, kendimden 5-6 yaş küçük/büyük arkadaşlarım da oldu, çoğunluğu aile içinden de olsa kendimden 10-15-20 yaş büyük insanlarla ciddi ya da gayriciddi sohbet ortamlarım da oldu ve hepsiyle sorunsuz bir şekilde bu işi yürüttüm ama tek bir kişiyle bunu bir türlü yapamıyorum! Bölümümde bir çocuk, atıyorum adı Ali olsun. Ali bütün okul dönemimiz boyunca sessiz, sakin, sen bir şey sormazsan gelip seninle konuşmayan kendi halinde bir çocuktu. Bir gün -ki bu bahsettiğim zaman dilimi geçtiğim vize dönemine denk geliyor- Ali bana durup dururken whatsapptan yazdı ve pazartesi günkü sınavımızda hocanın altını çizerek söylediği şeylerin notlarda nerelerde olduğunu sordu. Çok ders dinleyen ya da inek gibi hocanın her dediğini not alan bir öğrenci olmasam da o hocayı sevdiğim için notları bende tam, Ali de bu yüzden bana sordu diye düşündüm sorgulamadım. Pazartesi günü bitti ben evime daha ilk günden yorgunluktan bitmiş bir şekilde döndüm ve tak! Ali'den bir mesaj daha ama bu sefer o bana Salı günü olacak sınavın kendi çıkardığı ders notlarını atmış. Attığı not da not ama yani 20 sayfaya yakın, inci gibi temize çekilmiş, mis gibi ders notu! Ben de üşeniyordum zaten yeni not çıkarmaya derken Ali'ye çok teşekkür ettiğimi ve hayatımı kurtardığını falan yazdım yolladım. İşlerimi halledip telefondan ben de temize geçirdim notları onları çalışıp sınava girdim ki oldukça da güzel geçti o sınav. 

Vize dönemi muhabbetlerimiz hep ders notları üzerine olduğu için bunun karşılıklı bir çıkar ilişkisi olduğunu düşünüp hiç sesimi çıkarmadım. O bana nasıl yardım ediyorsa ben de ona ediyordum ne de olsa. Vize dönemi bitti, tekrar eski düzenimize dönmeye başlıyoruz derken ben bir gece 2-3 civarı wattpadde hikaye okuduğum için uyanıktım ve ara sıra da whatsappa girip birileriyle konuşuyordum. Neyse, Ali bir anda "aa sen de mi uyanıksın? Vizelerden sonra uyku düzenin bozuldu tabi :)" şeklinde bir mesaj attı. Vizeler bittiği halde mesaj gelince ben yine bir şaşırdım tabi "çıkar ilişkisi değil miydi bu ya?" şeklinde. Neyse dedim demek vicdanını rahatlatmak istiyor diye düşünüp sorgulamadan konuşmaya devam ettim.  Bizim konuşmalarımız hep "sen daha yatmadın mı?"yla başlayıp "yat hadi günlerdir hasta görünüyorsun, bak tek başınasın kendine iyi bakmaya çalış sakın hasta olma" şeklinde benim gözümde anne nasihatleriyle bitiyordu ama bitme saatleri böyle 5 falan, ezan duymadan yatmıyoruz ikimiz de. Hatta 3-4 kere o yatalım artık dediği halde ben çevrimiçi göründüğüm için bana kızmışlığı bile var. 

İşte bir bu şekilde günlerce konuştuk ettik falan ben artık dışarıya arkadaşlarımla çıktığımda da onunla konuşuyorum çünkü gün içinde o bana yazdığında ve ben saatlerce cevap yazmadığımda "beni merak ediyormuş" Ali bey. Bu merak etme olayını da bana üstü kapalı olarak başka bir konu içinde söyledi. Merak ettiğini ima ettiği konuşma da şuna benzer bir şeydi;
...
Ali: Birine yazıyorsun o kadar 5-6 tane peş peşe cevap vermiyor, çok sinirleniyorum.
Ben: E olabilir işi vardır, görmemiştir.
Ali: Merak ediyorum ama başına bir şey mi geldi ya da bir şey mi oldu ki benimle konuşmak istemiyor.
Ben: Paranoyak olma abi olur bazen ben de yapıyorum ama geri dönüyorum illa sana dimi ama.
Ali: Evet sen de çok sık yapmaya başladın fark ettim ama insan merak ediyor işte
...
Konuşma ana hat olarak bu şekilde. Ben de safım biraz da ilgisi mi hoşuma gitti nedir gün içinde de cevap veriyorum işte. Bir süre sonra bizim kızlar benim elimde telefon sürekli mesajlaşma olayımdan işkillenmeye başladılar ve sonrası da zaten malum, çapraz sorguya alındım. Ağzımdan Ali ismi çıktığı anda da "oha! Nasıl ya? Hala yazmaya devam mı ediyor? Vizeler için değil miymiş?" şeklinde tepkiler. Biri konuşma içeriğimizi okumak istediğinde ve telefonu eline aldığında resmen bağırarak "ay siz gizli gizli ne yapıyorsunuz böyle? Kızım bu konuşmalar ne? Niye bizim haberimiz yok?" dedi ve sonrasında konuşma konumuz zaten Ali ve ben olduk. İşte Ali'nin bana sevgilimmiş gibi hesap sorması, sürekli benimle konuşması o bu derken kızlar bir süre sonra "neden olmasın ya?" diyerek beni Ali'yle çıkmaya ikna etmeye çalışmaya başladılar. O günden sonra da zaten benim Ali'yle konuşasım falan kalmadı hiç. Çünkü ikimizi aynı kareye bir türlü oturtamadım. Aklıma yatmadı işte istemedim. Konuşmalarımızı daha arkadaşça ve pek kullanmasam da argo içeriklilere kaydırarak ona "arkadaşım" mesajını vermeye başladım. Bu da inat gibi benim kullandığım kelimeleri şirin bulduğunu söyledi falan ben ne yapacağımı şaşırdım. Bir gün konuşmayı benimle çat diye kesti. Sınıf içinde zaten benimle konuştuğu görülmüş şey değil ne zaman kafamı ona çevirsem elindeki telefona işaret ediyor. Yani cidden gizli bir şeyler çeviriyormuşuz gibi bir hava vardı aslında. 

O benimle konuşmayı kesince ben de aramıza biraz soğukluk girsin, hem onun kafasında da benimle birlikte olmak gibi bir şey varsa unutsun düşüncesiyle yazmadım ona. Aradan 4-5 gün geçtikten sonra ben yine kızlarla bir yerde oturmuş bir şeyler içiyorum, gülüyorum, eğleniyorum falan Ali geldi. İşin ilginci yanında bir kız vardı ve kız bunlar liseli ergenler gibi iş pişirecek köşe arıyorlardı. Daha doğrusu kendilerince hareketleri bunu belli ediyordu. Biz de geçtik o çağlardan bir kızın gülüş şekli, elleri ve bir erkeğin hal hareketlerinden ne istediklerini anlayabiliyoruz az çok. Neyse, Ali bu kolunu omzuna attığı kızla kendilerine uygun yer ararken bir anda biz göz göze geldik ve Ali'nin kol kızın omzundan düştü. Komik bir görüntüydü ve o anki şaşkınlığı egomu biraz okşadı tabi ama o kısım önemli değil. Benim arkadaşlar Ali'yi görünce durmadılar yerlerinde ellerini kollarını sallayarak onları da yanımıza çağırdılar. Ali'nin yanındaki kız da merak etmiş olacak ki Ali'yi çekiştire çekiştire yanımıza gelip oturdular. İşte sohbet muhabbet güzel güzel giderken ben kızı çok sevdim. Sanırım dünyanın en şirin kızı kendisi dedim içimden hep falan sonra kız cümle arasında Ali'yle 3 haftadır çıktığını söyledi. Tabi hepimiz şok olduk o an. Ben anında sinirlendim ama kıza belli etmemeye çalışıyorum çünkü ben es kaza kızların gazına gelip Ali'ye biraz yakın davransam resmen o dünya tatlısı kızı benimle aldatacaktı! O gün ben Ali'yle olan bütün ilişkimi kestim. Finaller başladı, ilk haftası bitti, Ali bana yine yazdı. Bu sefer tamamen kendi pisliğime konuşup o güzel ders notlarına sulanıyorum çocuğun. Bu da ondan güç almış olacak yine sabahlara kadar konuşmaya çalışıyor, arada kızıyor kendi çapında falan saldım gitti ama ne hali varsa görsün diyorum kendime. Finallerin bitmesine yakın bu sefer konuyu hep kız arkadaşına getirmeye başladı Ali. Ben de kızı final haftasında terk etmesin diye kendimce aralarını düzeltmeye çalıştım ettim falan cidden finaller bittikten sonra bunlar düzeldi, Ali benimle belirli sınırlar çerçevesinde konuşmaya başladı falan her şey olması gerektiği düzene girdi ve sonrasında annemin yanına geldim.

Bu postun sebebi de Ali beyimiz biraz önce bana trip dolu bir mesaj yolladı. Onunla artık eskisi gibi konuşmadığımı, tatile girdiğimden beri ona hiç yazmadığımı ve eski konuşmalarımızı özlediğini yazıp yollamış. Mesaj akşam 10 civarlarında geldi ama ben kendisinin tribini çekmek istemediğim için mesajımı bildirim kısmından okuyup açmadım. 1 saat önce de yine "mesajlarıma cevap vermemen beni sinirlendiriyor. Bu saatte nerede ne yapıyorsun ki hala cevap vermedin" diye başka bir mesaj daha attı ve artık düşünüyorum sorun Ali'de mi? Yoksa bende mi?

20 yorum:

  1. ay çocuğa bak. erkeklerin hepsi - hepsi değildir belki - böyle mi ya ! niye sadakat sorunları var ve niye anlama sorunları var ? o kızda iyi biriyse acıdım ya yol yakınken dönsün bence :) ay o zaman bu ali sana iyice yapışır dönmesin dönmesin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hepsinin böyle olmadığını düşünüyorum ya. Daha doğrusu öyle ümit ediyorum diyelim öteki türlü eyvah hepimize. Çocuğun davranışları baştan aşağı dengesiz çünkü. Sanırım ben çekiyorum böylesini :')

      Sil
  2. Bu kendini senin sevgilin sanıyor olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de kızlarla öyle düşünmüştük ilk oturup konuştuğumuzda ama benimle konuşurken zaten bi sevgilisi varmış. He ama yine de sevgilisi sanıyorsa beni daha çok bekler

      Sil
  3. Senin sevgilin olmayan bir erkek bu saate kadar nerdesin,seni merak ediyorum tarzı bir şey sorma hakkına sahip değil.
    Çocuğun sende de gönlü var bence belki senden atak göremediğinden diğer kızla öylesine çıkıyor belki seni kıskandırmak için bilemeyeceğim ama benim şu anki sevgilimde bana zamanında böyle seni merak ediyorum,neden anında yazmıyorsun tarzı trip atardı ama biz sonunda sevgili olduk bunlar "normal" bir erkek arkadaşın söyleyeceği sözler değil bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni kıskandırmak ya da benden atak görmediği için o kızla çıkıyorsa üzülürüm çünkü kız inanılmaz saf, küçük bir şey ve öğrenirse yıkılır.
      Ben de az çok konuşma tarzını sorgular şekilde tutup benimle çıktığını sanan tipler oldu ama Ali bir tam belli edemedi ki niyetini ben şu çocuğa bir posta koyayim.
      Kalmış şurada yarım dönem biraz daha sussaydi da iyi bitirseydik dönemi keşke

      Sil
  4. şöyle bir oturup konuşsak neler neler anlatırım da,
    işte iş yorumda 2 cümle ile özetlemeye gelince olmuyor.
    bir kaç doneyi yakalarsın üşenmezsen, boş vaktinde bir göz at derim.
    ama 'esas kız'la kendini bir tutarak değil, yalnızca erkek davranışlarına bakarak oku olur mu?
    http://odavarbuddha.blogspot.com.tr/2014/04/i-see-pic-people.html
    not : sorun sende değil.
    xoxo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen okuyacağımdan emin olabilirsin. Böylesi aslında ilk değil ama bu şekilde uzatanı ilk. Bir öyle bir böyle derken bi ara "ben mi yanlış yorumluyorum" bile dedim kendime

      Sil
    2. dediğim gibi, kızla kendini bağdaştırma yalnız okurken :)
      yalnızca erkeklerin davranışlarına dair bir saçmalamaydı, ama baktım ki yazdıklarınla kesişim kümesi var, verdim linki.
      bu arkadaş da sanırım hangisi olduğuna karar verememiş, yada biri olmak için yola çıkarken diğerinde takılı kalmış birisi.
      not, tekrar : sorun sende değil.
      xoxo

      Sil
    3. Şimdi o yazından çıktım geldim :D evet kesinlikle denek 003 gibi bi karakterim yok o kısım kesin ve sorun başlı başına alide. Bunca yıllık karakterini değiştirmeye çalışıp benim gözümde acınası duruma düşmekten başka bir işe yaramadı su birkaç aydır yaptıkları. Umuyorum ikinci dönem biraz düzeltir kendini :D

      Sil
  5. O Ali'nin kafasından bende istiyorum. Hahaha böylece hesap sormaya hakkım olmayan bayisminisenkoydan hesap sorabilmek için :DDD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alinin kafa pek sağlam bi kafa değil yalnız o kısmı atlama öyle iste bak sonra elinde patlamasın :D bkz. Ali o kızı uzmeye devam ederse ben gidip patlaticam bi tane :D

      Sil
  6. Bloğunda küfür etmeye iznim var mı bilmiyorum.
    Ama şu karakter yoksununa şuan küfrediyorum.
    Ayrıca, niyetini iki tarafa da net olarak belli etseydi keşke.
    Neydi bu ?
    Bi siktirsin gitsin yani.
    Ne ondan vazgeçerim, ne sana yürümeyi bırakırım.
    Hayırdır ? diye sorarlar adam olana. Adamsa tabi.
    Sinirimi bozdu arkadaş.
    Çevrenden uzaklaştır.
    Hatta dur, kullan anasını satiyim.
    Hak ediyor.

    Kötü bir laf ettiysem, kızdırdıysam affola.
    İçimden böyle geldi ama: $

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istediğini söyleyebilirsin hiç çekinmene gerek yok.
      kullan bırak olayıyla uğraşacak yapıda değilim. istesem de aldırış edemiyorum bırakıyorum ne hali varsa görsün. dün mesaj attığından beri geri dönmedim hala da dönsem mi dönmesem mi emin değilim. belki bi cevap yazar bırakırım. karakteri otursa çocuğun tamam ama 21inde erkek işte. oturmamış bir şeyler daha belli
      hayır hayır çok sakin hoş bi yorum olmuş teşekkürler :D

      Sil
  7. hahahaa :D senden daha beter birisi var beni buldun. Adam benden hoşlandığını söyledi iki gün sonra bir kızın elini tutup karşıma geçti. Ciddiyim. o gün bugündür de ben ben değilim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niyetini açıkça belli etse neyse de bi öyle bi böyle hoş olmuyor. Söylese ne istediğini ben de ona göre tavır alırım o kıza yazık değil mi ya :/ kardeşim olsa ona alırdım öyle şirin bir şey :D

      Sil
  8. Sorun kesinlikle onda. Allah'ın gereksizi diyip geçeceksin böylesine. Ayr sinir oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazen yüzü ben mi verdim acaba diyorum ama yok yani herkesle nasılsam onunla da aynıydım. herkes dediğine göre evet sorun kesinlikle onda

      Sil
  9. son yazımı gördün müaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha şimdi bilgisayarın başına geçtim sabahkini görmüştüm de şimdi de bakıyorum hemen :)

      Sil