26 Şubat 2015 Perşembe

... saklıyorum çünkü

Bazen gerçekten kaşınıyorum. Hem anneme hayatımda biri olmadığını söylüyorum hem de elimde ne var ne yok saklıyorum. Sakladığım şeyler; bilgisayarım, telefonum, defterlerim, okuduğum kitaplar ve cüzdanım. E zaten saklanabilir başka bir şey kalmadı siz de fark etmişsinizdir. Saklamakta haklıyım ama bence... Tek tek açıklamak gerekirse şöyle başlayayım;

Bilgisayarımı saklıyorum çünkü, annem beni olduğumdan daha farklı biri olarak tanıyor. Örneğin, sanmıyorum annemin benim alkol tükettiğimi, kız ve erkek arkadaşlarımı eve toplayıp eğlendiğimi ve saçma rezil durumlara girebildiğimizi bilmiyordur. Bilgisayar ise onların milyarlarca kanıtını taşıyor. Aynı zamanda blogum da bilgisayarda falan filan. Bilgisayar gizli bölme bu yüzden!

Telefonumu saklıyorum çünkü, seviyeli seviyesiz o kadar çok konuşma kaydım var ki içinde annemin ya da bir başkasının bunları görmesi durumu pek hoş karşılanmaz. Özellikle ailem hatta sülalemin geri kafalı ve sabit fikirli insanlardan oluştuğunu düşünürsek -ki sonradan gelenlerin dedikoduculukta bir dünya markası olması ayrı bir mesele- telefon da sakıncalı. Hem bloguma buradan da ulaşılabilir ki o da oldukça tehlike arz ediyor.

Defterlerimi saklıyorum çünkü, ben aslında her anını yazan biriyim. Çantamda her zaman defter kalem bulunur sırf bu yüzden. Bu yazdıklarım arasında o anki ruh halimi yansıtan şeyler de olabilir okuduğum kitaptan notlar da olabilir. Kısaca biraz özel oluyor o defterler de. Hal böyle olunca onun da karıştırılması hoşuma gitmiyor.

Kitaplarımı saklıyorum çünkü, annem kızının büyüdüğünün farkında az çok ve her şeyi öğrenmem sonucunda merakımın başıma iş açacağını düşünüyor. Bir de işin içinde "günah" olunca karışırıyor tabi her şeye. Okuduğum kitaplar arasında da erotik edebiyat olması onun için büyük sorun oluşturuyor tabi. Kitaplığımda her edebiyat türü için ayrı bir raf vardır, tabi doğal olarak o dal için de var. Yani görse muhtemelen "sen kitap alıyorum derken bunları mı alıyordun" diyerek beni "ar damarı çatlamış" diyerek odaya kapatabilir. Bilmese daha iyi yani... Onun için tabi...

Cüzdanımı saklıyorum çünkü, yalnız yaşadığım için aylık olarak bana giren çıkan ne olmuş hesaplıyorum. E doğal olarak fişler de bir süre cüzdanımda oluyor yoksa evin içinde kaybediyorum. Ondan sadece ev kirasını aldığım için (bir de ek kartı var ama o zor durumlarım dışında kullanmıyorum) aylık ne kadar harcadığımı bilmiyor. Fişleri görmesi durumunda şu zamana kadar merak etmediği şeyleri merak etmeye başlar ama. Bu yüzden cüzdanımı da saklamakta kendimce haklıyım bence.

20 yorum:

  1. Wuhuu sakladığın ne kadar çok şey varmış yahu :) benim herşeyim ortalıkta gezer. Çünkü annemle babam teknoloji konusunda çok beceriksizler :) ama eminim tam tersi olsa da annem karıştırmaz. Pek meraklı değildir öyle herşeyi sormaz ben anlatmadığım sürece :)
    ay allahıım korkuyorum bizim çocuklarımız ne haltlar karıştırcak acaba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkinin de o kadar iyi olduğu söylenemez ama belli olmuyor. Anlamadigi şey bir anda en iyi bildiği şeye dönüşebiliyor falan. Tedirginim :')

      Sil
  2. Her insanın kendine ait bir alanı olmalı. Bazı anneler ve babalar çocuklarına bu özel alanları sağlarken bazıları ise bu alanı yok etmeye çalışıyor. Sen sadece özel alanını kontrol etmeye çalışıyorsun. Bunun içinde bazı eşyalarını saklaman gerekiyorsa, sakla. Bir süre sonra annenin de anlayışla davranacağına eminim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneden bir şey saklanmaz diye düşünüyor ki çoğu zaman bu düşüncesi kişisel alanimi hiç ediyor. ona göre ondan bir şey saklaysmam falan filan işte tipik anne. Ortada olana bakmaz diye güvendiğim şeye bir kere baktı ilkokuldaydim o zamandan beri tekrar test etmedim güvenmiyorum :')

      Sil
  3. Annelerden birşey saklanmaz mı ohooo neler saklandıklarını bi bilseler ama tabi buna gerek yok :D
    Karıştırılmaması gereken bir tek telefonum var. Ona da el sürmüyo hiç kimse evde. Bi tek teyzem bi ara piç etti telefonumu biliyorsun.
    Defterlere yazmak mı? Delirdin miiii
    Ben yazmayı uzun süre önce bıraktım, annem bi yandan kardeşim bi yandan okuyorlardı günlüklerimi falan. Şimdi yazsam yine okurlar.
    Bazen herşeyi bilmemeleri daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet biliyorum teyzeni... başıma bariz bir olay gelmedi annem tarafından bi ilkokuldayken günlüğümü okumuştu oradan sonra bende hep bir paranoya. e zaten gerekenleri anlatıyorum bilmediği yok ama cidden varlığından haberi olmadığı şeyler var ki onları riske atamam ki yapboz gibi parçaları birleştirme yeteneği düşünülürse baya bildiğin beni eve kapatır :')
      defter günlük gibi değil ya. bir an mesela vapurda bir şey düşündüm yazdım, derste not kağıdım bitti yazdım, kitapta hoş bir söz oldu yazdım gibi. içini açıp incelese bir şey bulamaz ama olsun istemiyorum o anlık hislerimi de bilmesin. mesela anlık aşklarım otobüste vapurda gördüklerim anne o bilmese de olur :D

      Sil
  4. Bunların hepsi meraktan ahh :) Her anne-kız ilişkisinde olan şeyler. 7'den 70'e her kadın meraklıdır. E işin içine annelik koruma iç güdüsü de girdi mi anlattığın olayların ve benzerlerinin yaşanması çok doğal. Ben de yaşadım 20'lerimin sonuna kadar, şu an 34'üme girmek üzereyim annemin de benim de eski enerjimiz kalmadı :) Ama geriye dönüp baktığımda bu olaylara gülüyorum. Emin ol sen de güleceksin. Şu an mesela blogumun olduğunu biliyor, ama yazılarımı ben ona zorla okuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kadın geldi 55 yaşına ne zaman pes edecek ben 22ye giriyorum şimdiden yoruldum :') blogumu okutacağım zamanlar ne zaman gelecek acaba benim de :D şuan kişisel alan kişisel alan diyip duruyorum da bakalım :D

      Sil
  5. ya annem bir şeye gülersem ne oldu kim yazdı ya da o kafa uzatması var ya delirtiyor beni. allahtan bana hiç sormazlar ne kadar para girdi çıktı. Para ile ilgili tek soru babamın harçlığın var mı sorusu. yoksa ben o kredi kartımı açıklayamam.
    ne güzel be ben hiç yazmam. muhtemelen on yıl içinde yazma becerimi kaybedeceğim ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o telefona gülmelere ya da odaya kapanıp telefonla konuşmalara uzaktan uzaktan bakıyor hep de gelip direkt olarak bir sorgu başlamadı. bir de başlasa zaten eyvah çünkü ben mütemadiyen gülen bir insanım. somurttuğumu görmek büyük bir olaydır anca :D
      o soru bana da geliyor sürekli de "var anne para var" demekten dilimde tüy bitti. olmasa bile var diyorum çünkü bu sefer "bak işte ben dedim tek başına olmuyor ev arkadaşı bul kendine" şeklinde konuşmalar dönüyor. hiç gerek yok yani para hesaplarımı bilmesine :D

      Sil
  6. Annem kim o ne yazmışlar diye iki fix soruyu hep ardarda sıralıyor. Bazen edepsizliğe vurup söylüyorum. bu kez ayıp ama deyip kendide kikirdiyor. Planı onuda gruplara dahil etmem =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemi konuşma gruplarımızda düşünemiyorum ya :D kadın çıldırır herhalde ahahahahaha

      Sil
  7. Benim blogumu okuduğunu da görmesin, aman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog olabilecek en tehlikeli yer aslında. Hele boş bir an bulup cuma gecesi olanları yazabilirsem son senemde kadın çıldırır herhalde ahahahahah

      Sil
    2. Şimdiden merak ettim neler olduğunu :)

      Sil
    3. Yani aslında sinir bozucu ama normalde olmayan şeyler oldu. İyi tanımadığım kişileri evime almama kararı aldım hatta. Seviyesiz muhabbetler ve tacizler falan filan. Hoş değildi anlayacakğın

      Sil
    4. Sanırım Arzu için yapmayı düşündüğümüz tanışma faslının sebebini de anlamışsındır :)
      Umarım çok sinirin bozulmamıştır, bozulduysa da hallederiz, sıkıntı yok :)

      Sil
    5. O grubun evine 4 kız olarak daha önce gitmiştik şimdi de ders notları için toplanalım dedik ama ders anlamışsındır zaten olmadı. Cidden doğru düzgün tanıma önemli. Bozuldu aslında baya da düzeldi kafa yoğun olunca bunlara fazla takılmıyor insan :D

      Sil
    6. Kafaya takmadıysan sıkıntı yok :)

      Sil
    7. İnsan alışıyor işte :')

      Sil