14 Şubat 2015 Cumartesi

Suç zaten hep bizde!

Akşam saati dışarıya çıktığımızda, açık ya da dikkat çekici giyinirken ya da yüksek sesle gülerken evet, aslında o zamanlarda gelsin biri bize zorla sahip olsun istiyoruz. Sırf bu yüzden yolda gördükleri her kıza, hayvana hatta objeye hallenebilir erkekler!

Dünden beri sinirlerimi bozmaktan başka bir işe yaramıyor haberlere bakmak. Evet, Özgecan Aslan olayından bahsediyorum. Bir minibüse bindi diye 3 kişi tarafından tecavüze uğrayan sonra da yakılan genç kız. Daha üniversite 1. sınıf öğrencisi olup önünde uzun yıllar olan genç kız! Bulunduğumuz ülkede artık duymaya alıştığımız için normal geliyor insanlara bu haberler ama bunlar normal değil, olamaz da öyle bir şey. Her sene defalarca gördüğümüz kadın cinayetleri, tecavüzler, istismarlar nasıl normal karşılanabilir biri bana bunu açıklayabilir mi? Evden çıkarken karşımdaki tanımadığım adam hakkımda ne düşünür diye mi hareket etmeli ya da görünmeliyim? Hem de o bunu kesinlikle yapmazken! Ben daha geçtiğimiz yaz stajımın son günü okulların da açıldığı gün otobüste sabahın 7.30unda tacize uğradım! Çevremde bir sürü ilkokul ve lise öğrencisi çocuk varken, orta yaşlı bir adam tarfından hem de. Onların bu ahlaksızlığına hiçbir şey denmezken neden ben dizimin biraz üzerinde etek giyiyorum ya da pantolonum dar diye suçlu oluyorum? Beyinleri uçkurlarında çalışan o adamlar değil de neden ben suçluyum? Özgecan'ın olayında da öyle! Öyle yorumlar gördüm ki toplumumuzdan tiksinmeden duramadım. İşin en acınası durumu da "kesin o tahrik etmiştir", "orospu işte", "ne işi vardı orada" şeklindeki yorumların tamamına yakını yine hem cinslerimizden gelmiş olması. Sen de kadınsın yarın bir gün aynı şey senin de başına gelebilir nasıl böyle düşünebiliyorlar anlamıyorum ve asla anlamayacağım. Tayt da giyerim minicik etek de hatta istersem uzun etek giyer götüme kadar yırtmaç açtırırım ve bu hiçbir erkeğe mesaj vermek istediğim için değil öyle giyinmek istediğim, kendime o şekilde güvendiğim içindir. Tahrik oluyorsan, ayıp diyorsan ya da rahatsızsan bakma! Her dışarıya çıktığımızda, eve dönerken, herhangi bir yerde oturup bir şeyler içerken ya da sohbet ederken bir tedirginlik yaşamak zorunda değiliz!

change.orgda zanlıların en ağır cezayı almaları için bir imza kampanyası başlamış link burada. Aslında böyle bir kampanyaya gerek duyulmadan verilmesi gereken bir ceza için binlerce insanın çabalaması hem çok üzücü hem de ülkemizde hala insan olduğunu gösterdiği için çok güzel bir şey. Umuyorum dava olması gerektiği gibi sonuçlanır ve bundan sonra bu şekilde ilerler.  Cinayet, tecavüz ve istismarın söz konusu olduğu yerlerde verilen hafif cezalar teşvik değil de nedir ki zaten?

10 yorum:

  1. çok haklısın yaaaa nası olabilir böle bişi de mi o insanlar sapık herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sapıklığın ötesinde bir şey bu. hiçbir şekilde açıklama getiremiyor benim beynim. anca haberleri duydukça daha bi sinirleniyorum o kadar

      Sil
  2. Bu haber çok can yakıcı. Zaten otobüste orda burda tacize ugramak yeterince zor ve can sıkıcıyken bir de böylesi ileri gidenler var. Kızın yaşadıgı dehşet ve korkuyu düşündükçe delirecek gibi oluyorum.
    O 3 hayvan inşallah linç edilir, bir tekme de ben atarım hatta sevabına!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. liseden beri o kadar çok tacize uğradım ki artık vücudum tiksinti dışında tepki vermiyor. o an aklıma gelse adamın fotoğrafını çeker sosyal medyada paylaşırdım. bu tür durumlarda artık yapmak gereken bi o çünkü elden bir şey gelmiyor.
      bugünkü haberlerin birinde kızın biber gazıyla ve kendi fiziksel gücüyle (tırnak, yumruk vb.) adama zarar verdiğini okudum. ona rağmen adam bıçaklamış bir de. hani ne denir artık bilmiyorum hepsi erkekliklerinden bulurlar umarım. malum yere göğe sığdıramıyor pislik herifler!

      Sil
  3. utanıyorum ben. insan bedenini bu derece aşağıladıkları, bu derece sapkın zihinlere sahip oldukları için utanıyorum. o da mı insan şimdi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işin kötüsü asıl utanması gerekenler değil bizim bu durumlardan utanıyor olmamız ve hayır kesinlikle farklı bir organizma onlar. onlar ne insan ne de hayvan sıfatına uygun çünkü.

      Sil
  4. İnsanlık öyle bir tacize uğramış ki sonu hayrola... Ne yazık ki masum yaşamak suç olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeylere göz yumulmaya devam edildiği sürece de öyle olmaya devam edecek

      Sil
  5. Çok acı çoook... İnsan artık insan olmaktan utanır hale geldi:( Sözler yetersiz kalıyor... Ben imzamı verdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O imzalar umuyorum bir işe yarar. Böyle böyle başlasa ağır suçlar o bile bir şey. O pislik herifler "birkaç aya çıkarım ya da hiç girmem" fikrini kafalarından atsınlar da bir şekilde

      Sil