11 Mart 2015 Çarşamba

İnsan bazen dayanamıyor

Benim hasta olduğum zamanlarda asla bitmek tükenmek bilmeyen bir aşerme sorunum var. Ama hamile aşermeleri gibi, yemezsem hiçbir şeye odaklanamadığım ya da uyuyamadığım şekilde bir aşermeden bahsediyorum. Neyse işte ben yaklaşık bir dört gündür falan çiğköfte aşeriyorum ve aldığım hiçbir yer tat konusunda tatmin edemediği için yakın arkadaşlarıma sardım onlardan da biri ev arkadaşının ve sevgilisinin Doğulu olduğunu söyledi sonra da arayıp benim için yapıp yapamayacağını sordu. Çocuk başta bir şaşırdı etti anladığım kadarıyla ama ne şekilde ikna edildiyse dün akşam kız arkadaşıyla birlikte bana gelmeyi kabul ettiler. Malzemeler alındı, ev toparlandı edildi derken aşırı tatlı-sert çiftimiz kapıma geldi. Kız en başta bir soğuk davrandı, sevgilisinin kolundan çıkmadı derken ne ara oldu anlamadım kızla ben sohbetin dibine vurmaya başladık. Benim arkadaşlar zaten ciddiyet yoksunu kişiler olduğu için ortam anında ısındı. Mutfakta malzemelerin yerlerini gösterdim sonrasında zaten iki sevgili mutfaktan çıkmadılar, hatta beni de içeriye almadılar yardım etmem için. Başta bir "çiğköfte canın çekiyor ama içine et koymayacak mıyız? Öyle çiğköfte yaptığımı babam görse evlatlıktan reddeder beni" falan dedi ama sonra onun algılayamayacağını bildiğim halde vejetaryen olduğumu ve et yiyemediğimi söyledim. Bir süre sonra kız artık "tamam aşkım kız yiyemiyormuş zorlama ona zaten ağır gelecek yaptığımız, ayırırız onunkini" dedi çocuk anında sustu. İçimden "nerede böyle tek lafa anında susan erkek? Bu çocuğun kodu mu oturtan bir şey olması gerekmiyor muydu?" desem de dışımdan kıza teşekkür edip içeriye geçtim. 

Masa hazırlandı, yeşillikler ortalandı, ayranlar kondu derken en son kurtarıcılarım dört büyük servis tabağıyla geldi ve sonrası ziyafet zaten. Yeni arkadaşlarım ne kadar acıdan kıvranacağımı düşünmüş olsa da Batu'dan daha az dikkat çekecek şekilde yandığıma eminim. Yani Batu zaten sarışın bir de çocuğun ailesinin yolladığı baharatlardan mıdır nedir saç diplerine kadar morardı gözleri kızardı falan çok şirin bir şeye döndü. Sanırım 22 yıldır yediğim en güzel çiğköfteydi ve o çocuğun artık benden kurtuluşu yok. 

Bütün gece herkes tarafından dalga konusu olduğumu söylememe gerek yok sanırım. Hatta Defne iki sene önce ateşimin 40a dayandığı bir hastalık evremde ağlayarak kornişon turşu istediğimi bile anlattı. Şahsen ben o olayı hatırlamadığım için reddetsem de içten içe "yapmışımdır kesin" diyorum çünkü annem de komşularla dedikodumu yaparken anlatıyordu böyle saçma isteklerimi. Benim de huyum bu ne yapayım ileride es kaza hamile kalırsam kocam düşünsün artık. Hoş, öyle bir durumda başta annem olmak üzere bütün çevrem uyarır adamı ama olsun. Sonuç olarak benim çiğköftem harikaydı ve bugün derse yüzümde gülücüklerle gidebildim.

8 yorum:

  1. Afiyet olsun benmde canim cekti. Cocugun koduyla oynayip yeni isletim sistemi yuklemisler belli.
    Bizim sidiklide her hasta olusunda lahmacun yemeden yataktan iyilesip cikamaz hahah var siz ikinizde bir benzerlik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakında çıkıp "sidikli benim lady..." dicem haberin olsun :D bakalım daha ne ortak noktalarımız çıkacak :D

      Sil
  2. Ahaahaha ya nasıl ya :D
    Çigköfteyi bende çok severim.
    Afiyet olsun lop lop et olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle işte biraz garip bir insanım ben :D cep boy bi doğulu bulup sürekli yaptırasım var da o işler öyle olmuyor sanırım ahahahaha teşekkür ederim -et olmasın ama ya cidden bak hiç lazım değil :D

      Sil
  3. Vay arkadaş diyesim geldi sana,
    Diyet yapıyorum ve bunlar bana yasaaaak.
    İnanabiliyor musun 3 haftadır sağlıklı besleniyorum ve şuan tam olarak şuan Çiğ köfte istedim.
    Seni bulucam oluuuum :p
    Şaka bi yana iyi etmişsin ama kornişon turşu iyidir. Belirtmeden gitmeyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sağlıklı besleniyorum haftalardır amaaa hastalık şımarıklığımı kullanmazsam olmaazzz :D
      kornişon tursuyla yasayabilirim bence ben de bu pek sağlıklı yaşam olmaz gibi :D

      Sil
    2. Kıyamam.
      Hasta olman geçsin ama nazı yüzünden sevilebilir mi ne :* :)

      Sil
    3. Artık iyiyim ya ondan bu şekilde kalabilirim. Yani tamam sesim boru gibi kaldı ama olsun hastayım ölüyorum diyerek istediğimi yaptirabiliyorum :D

      Sil