30 Nisan 2015 Perşembe

Yeni nesle hayret ediyorum

Bugün biraz küçük kuzenlerimden biriyle telefonda konuştum. Küçük hanımın canı sıkılmış annesi de dışarıya çıkmasına izin vermediği için beni aramış. O küçük kızın benimle nasıl iyi geçindiğini anlamış değilim. Normalde herkese karşı inanılmaz şımarık olmasına rağmen bana gelince süt dökmüş kedi. Annesinin bile arada arayıp ona kızmamı istediği oluyor hatta. Neyse, küçük hanımla yaklaşık bir 20 dakikaya yakın konuştuk. Baya dertleri varmış aslında da benim eve dönmemi beklemiş anlatmak için. Kendisi 5 yaşında, anaokulu dışında bir de jimnastik kursuna gidiyor ve bana anlatacakları var... Bunu ilk söylediğinde biraz tedirgin olmadım desem yalan olur çünkü o yaşta çocuk ne anlatmak için yüz yüze olmayı bekler? Öncelikle neler yaptığını, neden canının sıkıldığını sordum küçüğe o da anlatmaya başladı yavaş yavaş.

Sevgilisinden ayrılmış... İçimden "lan benim sevgilim yok bacaksız sevgili yapmış bir de ayrılmış" dedim. Dışımdan da çocuğun kim olduğunu sordum. Jimnastik kursundaki Mert, anaokulundaki de sanırım Arda'ydı tam hatırlamıyorum. -Evet arkadaşlar 5 yaşındaki kuzenim iki farklı yerden iki ayrı çocuğu bir idare ediyormuş- Mert kurstan ayrılacak ve bu yıl okula başlayacakmış, bir de artık futbol oynamak istiyormuş bu yüzden ailesiyle konuşmuş. Benim ufaklık da onu bir daha göremeyeceği için üzülmüş ve sonuç ayrılık. Arda'dan sanırım ayrılmadı çünkü onunla ilgili şeyleri anlatırken (oyunlar, şakalar, etkinlikler) kıkır kıkır gülmeye devam ediyordu. Mert'i anlatırken yaptığı iç çekmeler yoktu.

Artık harfleri tanıdığını, okuyabildiğini ve toplama ve çıkartmayı yapabildiğini söyledi. Hatta bir de evin bir yerinden bulduğu 3-5 kelimelik bir cümleyi bile okudu benim için. Oysa ailesine bu konuda dikkatli olmaları okula başladığında derse odaklanamayacağını anlatmıştım. Kızın zaten hiperaktivite sıkıntısı var daha şimdiden okuma yazmayı öğrenirse 1.sınıfta ne yapacak? Neyse dedim ona da aferinlerle diğer konuya geçtirdim.

Kendisinden 2 yaş küçük olan kardeşinin yaptığı yaramazlıkları, kendi çikolata payını yediğini anlattı. Babası inanmamış kardeşinin yediğine bu yüzden yeni bir tane vermemiş çok sinirliydi ve babasına küsmüş onu söyledi ama sanki anlatırken hatırlamış ve yine kızmış gibiydi bu konuyu açmak iyi olmadı gibi hissettirdi. Akşamında babasına yine tripler atmıştır yine.

Benimle sinemaya gitmek istediğini çünkü artık büyük filmleri izleyebileceğini söyledi (büyük filmleri=altyazılı filmler) bunu yapabileceğimi söyledim gelince sinemaya gideriz dedim ama demez olaydım çünkü onu götürmem demek abisi, ablası ve kardeşini de götürmem demek oluyor. 4 çocuk ve ben harika! Aslında kardeşi gelmeyebilir hala küçük o ama yine de 3 çocuk da fazla...
Bir de istekleri, yemekler, anlaşmazlıkları derken sanırım eve dönmeyip sözümün unutulmasını beklemem en doğrusu -sanki bu mümkünmüş gibi-

Böyle böyle konularla 20 dakikaya yakın konuştuk işte. 5 yaşında falan ama büyüklerle oturup sohbet edebiliyor olması çok hoşuma gidiyor. 15-18 yaş aralığına girmesini bekliyorum kendisiyle ilgili çok eğlenceli planlarım var. Hoş, anne babası bu planları duysa pek mutlu olmaz ama olsun. Hangi anne baba kızını deli kuzeniyle bırakmak ister ki zaten.

16 yorum:

  1. küçük kuzenin tarzını çok beğendim. selamlarımı iletiyorum kendisine. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisi benim de favorim diyebilirim. O abi ve abladan sonra zirve oldu benim gözümde :) İlk gördüğüm yerde ileteceğimden emin olabilirsin :)

      Sil
  2. Artık derin mevzular küçük yaşlara indi. İnsanlığın her konuda acelesi var. Bu minikler yetişkin muhabbeti yapmak için büyümeyi bekleyemiyor :) 4 yaşındaki kızımla benzer olaylar yaşıyorum. Şaşırmayı bile bıraktım artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her konuşmamızda beni şaşırtacak farklı şeyler bulabiliyor ben istikrarlı bir şekilde dumur olmaya devam ediyorum :) O yaşlarda kendi yaptıklarımı düşününce... bu ufaklık bu hızla 10 yıla kalmaz üniversite seviyesine gelir gibi geliyor :)

      Sil
  3. Bence o kuzen sensen bırakırlar. Baksana bir tek sen çocuğu sakinleştirebiliyormuşsun :D

    O bence oyun arkadaşı bizim küçük hanımlara göre sevgili durumu derdi her çocukta mevcut rahat olabilirsin komşu :D

    Ama ne yalan söyleyeyim çocuk dediğin biraz safça olacak ki biraz dalga geçeceksin. Bizim zamanımızda öyle miydi :D Mesela babama ne zaman televizyon al desem. Balık kavağa çıkınca derdi. Çocuk aklı ''Uff ya ne zaman çıkacak bu balık kavağa'' der der üzülürdüm hhahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aile içinde ben biraz mimliyim ondan fazla bırakmıyorlar çocukların beynini yıkarım diye :D kızları geç erkekleri bile yanıma yollamıyorlar. 98li bir kuzenim var ben evden ayrıldım ayrılalı ailesini ikna etmeye çalışıyor birkaç günlüğüne bana gelmek için ahahahaha. Ben onlar için biraz özgürlük kapısıyım :)

      Ben o ufaklıktan her şeyi beklerim :D oyun arkadaşı dediğimiz çocuğu odaya kapatıp evlenmeye bile zorlar o :D

      Saf mı? Çocuk? Ben görmedim öyle bir şey şimdiye kadar kendi çevremde :P

      Sil
  4. Çocuk çok eğlenceliymiş ya sevgilisinden ayrılma sebebi beni bitirdi :)

    Öyle küçük cimcimeler çok tatlı oluyor ama ben çabuk yorulurum dayanamam öyle hareketliliğe. Sana da kolay gelsin umarım gelmez üç çocuk birden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız şimdiden benim yolumda ilerliyor çok gururlanıyorum. Her baba yiğidin harcı değildir uzak ilişkiyi denemeye çalışmadan bitirmek :P

      Abisi 13 ablası 11 yaşında bir de ya. Erkek ergen kız çok bilmiş e ufaklığın hali zaten belli. Delirmezsem iyi :D

      Sil
  5. Bende okula başlamadan öğrenmiştim okuma yazmayı, her hangi bir olumsuz yanını hatırlamıyorum ama olmayacak diye de bir şey yok. Eğitimciler de okul çağından önce öğretilmemesi gerektiğini söylüyorlar.

    O süslüyü öp benim yerime, beş yaş nedir ya. Minicik daha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük hanım ilgisini kaybettiğinde bir daha kazanmakta sıkıntı yaşıyor. Olur da harflerde "ben bunu biliyorum" der bırakırsa dönmez bir daha o derse ondan uyarmıştım ama dinleyen kim.

      Ufacık boyu ama yaptıkları ahh ah :D

      Sil
  6. Büyükleri hadi zapt edersin de küçük zor :) Laftan da anlamaz. Ama seni seviyormuş bence senin sözünü dinler o ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi canım. Bir daha bir yere gidemeyeceğimizi söylemem yeterli sus pus olması için ahahahahah. Görelim bakalım en son bıraktığımdaki kadar seviyor mu beni :D

      Sil
  7. Seninkinde dil pabuç. Biz küçükken utanırdık ya böyle şeyler konuşmaya.
    Senin kıza bayıldım ama. Kardeşlerini bırakmıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pabuç ki ne pabuç hem de ahahahaha her şey beklenir ondan :D
      Sevilir kerata da çocuk işte şımarmaya çalıştığında çıldırtıyor :D

      Sil
  8. Ahahaha kahkaha attım, çok tatlı kız bu :D
    Şimdikiler fena ya. Bizde de var böyle kuzen.
    Annem ona 20 lik kız diyor. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen aynen 20-25 falan bizimki de. Hayır o yaşlara kadar biraz durulmazsa benden beter bir şey olup çıkacak ahahahaha

      Sil