6 Haziran 2015 Cumartesi

Abarttığım gerçekler...

Şuan belki de aşırı tepki veriyorumdur bilmiyorum ama -aslında biliyorum- Mine'ye gidip onun yüzüne tekrar tekrar aynı endişeleri söyleyemeyeceğim bir gerçek.  Biraz önce bana 1 aydır tanıdığı bir çocukla resmen çıkmaya başladıklarını söylediği bir mesaj yazdı ve bende de o anda itibaren bir önceki yüzünden olan endişeler gün yüzüne çıkmaya başladı. Yeni biri Mine için belki de en iyisi olmasına rağmen birkaç ay önce karşımda eski sevgilisi yüzünden eriyen bir Mine görmek beni parçalamıştı. Çok fazla sevgili deneyimi olan biri değil Mine, liseden sonra insanların dikkatini daha çok çekmeye başlayan hatta kendi güzelliğini görmeye başlayan saf bir kız. Daha sonra üniversiteden arkadaşlarından birinin onu biriyle tanıştırmasıyla belki hayatının en güzel ama aynı zamanda en kötü zamanlarını geçirdi. Onun hayatı hakkında yazmak şuan doğru gelmiyor bana ama kısaca 1 yılı değmeyecek saçma sapan bir çocuk yüzünden heba oldu. Şimdi de "o öyle değil ama" dediği mesajlarla beni ikna etmeye çalışıyor. Nerden bilebilir ki onun da öyle olup olmadığını? Daha ne kadar zamandır tanıyor o çocuğu? Hem daha birkaç hafta önce geldiğinde "megalomanın teki sinirimi bozuyor" demişti bana, şimdi ne değişti? 
Üstü kapalı şekilde tedirginliğimi belli etsem de anlamamazlığa vurduğu bi gerçek. Onun tekrar üzülmemesini istediğimi biliyor ve bana da hak veriyor çünkü ben biriyle flörtleşsem bile anında korumacı bir tavır sergiliyor ama konu kendisi olduğunda "akışına bırakıyorum" diyor. Bıraksa böyle yıpranmaz ben de bu kadar endişelenmem ama bırakmıyor işte, bırakamıyor! Çocuğu daha 1 aydır tanıyor ya 1 ay! Bu süreçte ne kadar görüştüler ki sevgili olmaya karar verdiler anlamıyorum. Ama ilişki konusunda korktuğum bir gerçek çünkü Mine'yi yine aynı yıkılmışlıkta görmeye dayanamam.
Böyle tepki verdiğimi gören/duyan olunca "sanki evleniyorlar amaann" diyor ama boşveremiyorum işte. Evlense de nişanlansa da ya da sadece sevgili bile olsa o kadar yıpranıyor ki elimden bir şey gelmediği için ben parçalanıyorum. Kızlar "iyi işte öncekini tamamen unutacak ne güzel" diyor ama emin değilim işte, tedirginim. Şuan Mine tekrar bana gelsin, kalsın istiyorum. Uzaklaşsın o çocuktan ve şehirden, ben kafasını dağıtayım ve hayatında bir süre daha biri girmeden devam etsin. Bencillikse bencillik yapabileceğim bir şey yok. O nasıl ondan kat ve kat daha güçlü olduğumu bildiği halde benle ilgili endişeleniyor ben de onun için endişeleniyorum işte. Birlikte büyüdüğüm, kan bağımın olmadığı kardeşim gibi olan biri o benim için az mı?


Edit: Fazla yanlış anlaşılan başlık.

16 yorum:

  1. Ay bende ölüm haberi aldın sandım.

    Yazdığın posta gelirsem komşu ne tavsiye verebilirim ne de atıp tutabilirim. İki ucu bilmem ne değnek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım o tür bir haberde muhtemelen buraya gelemez haberi aldığım kişinin yanına gitmekle falan meşgul olurdum herhalde.
      Kıza ben bile bir şey diyemiyorum ki. Kafamdan ne geçiyor ya da neden böyle davrandığımı çok iyi biliyor o da :/

      Sil
    2. Haklısın benimki de laf ne bileyim gecenin bir vakti insanın aklına direkt öyle şeyler geliyor :/

      Ama belki arkadaşın ne yaptığını biliyordur. Hani sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş ya belki bu sefer her şey güzel gider arkadaşın için.

      Sil
    3. O da doğru başlık biraz yanlış yönlendiriyor insanı sanırım :/

      Bilmiyor. Üstü kapalı da olsa emin olmadığını, deneyeceğini kısaca akışına bırakacağını söyledi. Hızlı bağlanan ve kolay atlatamayan biri olmasa bu kadar düşünmezdim belki. Belki yine de paranoya yapardım bilmiyorum hiç ama şuan tekrar aynı hale gelmesin başka bir şey istemiyorum

      Sil
  2. Bu Mine kişisi yetişkin bir birey, değil mi? Bir ay da bir insanı üç aşağı beş yukarı tanımak için gayet yeterli bir süre. Ama Mine'nin sağlıklı düşünüp değerlendirme yapamayacağından çekiniyor olabilirsin, doğal. Birini yara bandı gibi kullanmak da pek etik bir davranış olmaz. Nacizane önerim çekincelerini söyle, arkadaşlığını yap. Sonrasında seçim onun. Yetişkinlere seçim var, sonucu kötü olursa katlanmak var. İyi de olabilir tabii, senin düşündüğün gibi değildir belki ya da senin düşündüğün gibi gelişmez belki olaylar.

    Bi' de öyle bir başlık atmışsın ki ''Hay derdini ...'' diyor insan. Yalnız anlama, derdi küçümsemek değil, felaket haberi bekliyor insan. Umarım derdimi anlatabildim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derdini çok iyi anlatabildin ki evet o an mantıklı gelmişti ama şuan başlık gerçekten çok yanlış anlaşılıyor bundan baya emin oldum :)

      Evet yetişkin bir birey ve aslında abarttığımın farkındayım ama yine de kafamın içinde bir yer "daha önce hata yaptı şimdi izin vermemen lazım git engelle" diyor ben de onu susturmaya çalışıyorum işte. Ona düşüncemi söyledim zaten bu konuşma üç aşağı beş yukarı her yeni ilişkiye başlarken yapılıyor ve bu sefer "cha, yeter artık" dedim kendime ve daha az konuştum. O anladı beni eminim ama anlamamazlığa vurup devam etmeyi seçti. 16 yıldır birlikteyiz aslında bana söylemeden de benim ona neler söyleyeceğimi biliyor sadece duymamazlığa verip bildiğini okuyor.

      Sil
  3. Arkadaşını korumaya çalışman ya da onun sana yapması gerçekten takdir edilesi ama hata yapmadan öğrenemez.
    Nasıl bir doktorun teoride yaptıklarını uygulamaya geçirnesi gerekir bu da o şekilde.
    Şimdi onu bu şekilde yönlendirmeye çalışırsan; ilerde daha büyük acılar hatalar getireceksin.
    Ha gene söyle al karşına konuş ama kararı sen değil o versin, hani erkeklere yapılır aslında kendi fikrini onunmuş gibi empoze edersin. Hah işte bunu MineYe yapmalısın. Yoksa senden de kaçar, senin tepkili olduğunu düşündüğü için iş sana ilişki hakkında yalan söylemeye kadar gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sevgilisinde yaşamıştık onu. Çocuğu sevmediğimi bildiği için 2 hafta sonra ben kendim şans eseri öğrenmiştim çocuğu ki o sinirle günlerce konuşmamıştım Mine'yle. Çocuk da zaten Mine'yi etkilediğimi bildiği için bayram etmişti o sürede. Hakkımda atıp tutmasa Mine onu hayatından bu kadar kolay çıkaramazdı. Böylesini de yaşamadık mı? Yaşadık.
      Ya dün gece biraz oturup düşününce aslında o çocuğun ona iyi gelebileceğini fark ettim çünkü egoist falan ama tam Mine'nin kafasından biri. Ama işte boşveremiyorum, tedirginliğimi üstümden atamıyorum. Öyle ya da böyle kardeşim o benim. Abimi o kız üzünce nasıl oluyorsam Mine de aynı gözümde. Yakında birbirimizi eve kilitleyip kız kurusu olarak hayatımıza devam edicez bu gidişle :/

      Sil
  4. Bazı insanlar vardır 1 ay tanırsın ama sanki 1 yıldır tanıyormuşsun gibi gelir. Süreyi küçümseme bence. Eger onunla birlikteyse mutlu olacagına inanmıştır. Endişelerini anlıyorum ama o istedikten sonra onun geri adım atmasını saglamak pek mümkün degil bence. Yıpranıyor diyorsun haklısındır da ama insan hata yapa yapa ögrenir ve güçlenir. Hem aklı da kalmamış olur çocukta. Sevgili olsaydık ne olurdu falan diye düşünse daha mı iyi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tabi. En başta onun yerinde ben olsam yine kendi bildiğimi okurdum ama beynimin bir kısmı gayet mantıklı bir şekilde "ortada yanlış bir şey yok" dese de diğer taraf tam tersi bir şekilde "cha, çok geç olmadan buna engel olmalısın" diyor. Mantığım nereye gidiyor anlamıyorum bazen de işte söz konusu sevdiklerim olunca ister istemez saçmalıyorum

      Sil
  5. Arkadaşın için endişeleniyorsun ama belki onun da bir bildiği vardır. Farklı bir yoruma kapalıysa şu an, uygun bir zamanda düşündüklerini anlatırsın içine sinmiyorsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ona kafamdan geçenlerin hepsini söylemesem de farkında benim ne düşündüğümün. Aramızdaki fark ben kötü bile düşünsem tamamını dile getirmek için bekliyorum, emin oluyorum o paldır küldür söylüyor ilk günden bitiriyor içinde ne varsa. Ben de öyle yapmak isterdim ama o bana benim ona verdiğim tepkiyi vermiyor bu durumlarda. Ona dile getirdiğim aşırı bir tepkim yok zaten olsaydı burada yakınmazdım :/ şimdi bekleme sürecindeyim. Belki 10 gün bile sürmez ilişkileri ondan bile emin olamıyorum ki o da olamıyor gibi

      Sil
  6. Gece ilk yayınladığında okudum yazını. Ama uyuyakaldığım için yorum yapamadım. Başlığı görünce kısa süreli bir kalp krizi geçirdim, hatta. Ama sanki başlığı mı, değiştirmişsin? Ben hayal meyal başka bir şey hatırlıyorum sanki.

    Kardeş gibi gördüğümüz arkadaşlar söz konusu olduğu zaman olayların rengi değişiyor. Bence bu endişelerini arkadaşına da anlatmalısın. Hem sen rahatlarsın, hem de arkadaşının düşüncelerini öğrenirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet başlığı değiştirdim yanlış anlaşıldığı için. İlk o şekilde yayinlarken üstüne fazla düşünmemiştim.

      Anlattım daha önce de bu yuzden kafamdan neler var ben hepsini söylemesem bile o biliyor aslında. Daha önce de bu konuşmalar oldu ve daha fazla söylersem "cha, yeter!" diye o da dile getirecek :/

      Sil
  7. Ben en yakinim dahi olsa karismamayi ogreneli cok oldu. Lisseden beri arkadasim olan bir kiz var pek bahsetmem blogta ama cigerimi bilir hatun. Bir adam cikti karsisina kopek gibi surundu. Isin kotu yani tanismalarina sebep olan bendim. Hep derim dilime bal arisi kussaydida agzimi acmasaydim. Ama olan oldu. Sonra onu korumak icin bir tor a laf ettim defalarca uyardim kizdim bazen yapma etme diye bir surubdil doktum. Sonunda benden yasadiklarini saklamaya basladi. Bu daha kotu oldu en azindan bizim iliskimiz acisindan. Cunku ben ne dersem diyeyim o kendi istedigini yapiyor. Ben ona akil vermekten yaninda olamiyordum. Aci cekerken bile soylemeye cekiniyordu. Cunku kizacagimi bikiyordu. Bende o saatten sonra oturdum dusundum biz kendimize karistirmazken niye o bni karistirsin evet iyiligini dusunuyorum ama olacaklarinin ya da hayatinin onune gecemeyiz ki. Bence dinle fikrini soyle sonra karisma. Cunku zarar goren siz olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de yaşadım. Önce sevgilisini sakladı sonra bi yaşadıklarını. Bir süre sonra ilklerini de saklayacak diye korkup karşıma alıp konuştum o zamandan sonra düzeldik tekrar eski halimize döndük. O da bana aynısını yaptı ben de yaptım derken artık söylediklerimiz boş olmaya başladı ikimiz de bildiğimizi okuyoruz. Çocuğun teki yüzünden aramız bozulacak diye çok korkmuştum ama birgun anlaşamadığım bir çocukla sonradan çok kötü olduğu halde ayrıldı ben sonradan öğrendim çocukla konuştum ama dönmedi geri. Orada verdi o güveni çocuğun teki yüzünden aramizin açılmayacağını gördüm ama insan bir süre sonra sıkılır haklı olarak konunun üstüne daha fazla durmak istemiyorum ama içimi kemiren bir şeyler de yok değil hani

      Sil