17 Kasım 2015 Salı

Sen evde böyleyken sokaktakiler ne yapsın

Senelerce ne soğuk havalara dayanan küçük -aslında baya büyük- kedim ciğerlerini üşüttü! Ona ne kadar "kedisin sen hadsiz! Bizim hastalıklarımızın sende ne işi var" diye kızsam da veteriner baya ağır grip geçirdiğini, daha geç fark etseydik zatürreye dönebileceğini söyledi. Hayır dışarı çıksa gam yemeyeceğim ama sıcacık evin içinde nasıl hasta oldu bu çocuk aklım almıyor. Bir de beyimiz bir nazlı oldu ki sormayın. Kedime baktıkça abimin hastalığını hatırlıyorum desem yeri! Sürekli yanımda yatmak, kucağımda olmak istemesini anlayabilirim ama çok sesli horluyor, benim uykum kaçıyor. O ufacık burundan o ses nasıl çıkıyor anlamasam da 80lik nine horması resmen. 

Veteriner bir hafta için hergün gelip iğne olmamızı söylediği için gidiyoruz iğne olmaya ama işin komik kısmı düzenli bir şekilde yenilediğimiz için sıcak olan sıcak su torbasının üzerinde mayışmış yatan yavrum, kutusunun sesini duyduğu an "ya ben çok iyiyim, hiç gitmeye gerek yok" modunda enerjikmiş gibi davranıyor. Tabi üç beş koşturup sonra bir yerlere boylu boyunca serilmesinden anlıyoruz nasıl yorgun olduğunu o ayrı mesele. O kadar şapşal ki o hallerini izlemek çok eğlenceli oluyor.

Aslında ilk gün nasıl korktuğumu anlatamam çünkü evin sıcaklığından kaynaklı vücudunun çok sıcak olduğunu düşünürken bir anda peş peşe gelen öksürükleri, nefes almakta çektiği zorluğu fark edince nasıl hazırlanıp evden çıktım bilmiyorum. Veteriner ateşine bakmak için o minik poposuna termometreyi soktuğunda bile sesi çıkmadı garibimin, oysa o an dünyayı yıkması gerekiyordu. İlk iğnelerini yapıp kendine gelmesini bekleyene kadar öldüm öldüm dirildim küçücük veteriner kliniğinde. 

Çocuğumun durumu önceki günlere göre çok çok iyi, sadece "hastayken benimle daha çok ilgileniyorlar, o zaman hasta taklidi yapayım" diyor olmalı çünkü bir öyle bir böyle halleri. Kucağa çıkıp kafasını omzum ve boynum arasına koyup uyuyan bir kediye dönüştürdü bu hastalık. Resmen naz yapıyor her konuda.

12 yorum:

  1. Cok tatlı.Üniversitede yeni edindiğim arkadaslarimindan biri tam bir kedi hastası.Senin su yazını ona okutsam var ya oturur ağlar kesin için.Kiyamam,nasıl da hastalanmış.
    Seninki el bebek gül bebek büyüdüğü için en ufak şey de hastalanmış galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şımarttım çookkk :D
      Koridorda halı yok orada yattığı için olmuş olabilir dedi veteriner ya da içtiği su soğuk geliyorsa falan ama komik yani bu kadar da hassas olmaması gerekiyordu. Aylar sonra hava değişimi mi yaptı bile dedim kafamda düşün :D
      Fakülte bahçesinde kedi göre göre sen bile alışırsın hatta havalar ısınsın bıcır bıcır veletle aşık bile olursun o arkadaşın gibi :D

      Sil
    2. Bir yazıda bahsetmiştik,belki biliyorsundur.Ben hayvanları çok severim ama bir türlü elleyemezdim ve o arkadaşım sayesinde artık kedileri okşayıp sevebiliyorum.

      Sil
    3. Evet öyle bir şeyler hatırlıyorum da korku muydu yoksa dokunamama mıydı onu tam hatırlamamıştım. Artık okunabiliyorsan ne mutlu :D o yumuş yumuş tüylerden mahrum kalmak çok üzücü çünkü :D

      Sil
  2. Ay sen yazinca fark ettim evcil hayvanim olsa anlamazdim ben hasta mi degil mi. Atesi cikmis inmis kesin fark etmezdim. Dokunamiyorum nasil fatk edeyim gerci.
    gecmis olsun. Ne yapsin pasa annesi yokken dikkat etmrmistir. Ya da bak sen yoksun ya ise gidince sirf naz yapabilmek icin hasta olmus bile olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dokunuyorum da ne oluyor çocuk ateşten kırılmış ben hala ev sıcak geldi sandım dikkat etmedim.
      Çok sağol yavrum. Annem var aslında tek değil evde, ben okurken daha çok yalnız kalıyordu ama belli olmaz şımarık velede. Hayır cidden nazlanmak için taşa yatmış falan olabilir öyle bir kedi çünkü :D

      Sil
  3. Ayy çok tatlı yaa geçmiş olsun bende böyle şeylere hiç kıyamam.Ağlayan çocuk görünce bile içim burkuluyor bir de hasta kedi :(
    Çok istiyorum kedim olsun ama babam inatçı evde kedi istemiyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol :) aslında ortada o kadar büyük bir şey yok. O bebekken ilk hasta olduğunda bir panik yapmıştım ama ondan sonra hep daha sakin oldum. İnsan öğreniyor bir süre sonra nasıl tepki vermesi gerektiğini :)
      Oysa bakımı çok basit kedinin. Bırakıyorsun o evi ele geçiriyor falan. Ben de aslında tekrar köpek istiyorum ama ev halkı bu konuda çok net, hiç söz hakkı bırakmıyorlar. Bir gün olur senin de bir kedin umarım :/

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun. Nazlı beyimiz eskisinden de sağlıklı olur, umarım. :)

    Yaa, evcil hayvanlarım hastalandığı zaman ben çok kötü oluyorum. Bizde bir nevi onları kardeş olarak görme durumu var ya, o bitiriyor bizi. En son köpeğim çok hastalanıp acillik olmuştu. İçeride ona müdahale ederlerken, dışarıda da beni sakinleştiriyorlardı. Off, o minnaklara bir şey olmasın. Hep mutlu, sağlıklı olsunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben buraya yazana kadar iyileşmişti zaten şimdi çok çok daha iyi, teşekkür ederiz :)

      Sakınılan göze çöp batar olayı mı anlamış değilim ama cidden bitiriyor bizi bu durumlar. Ben kendimi düşünüp bu kadar bakmıyorum ama onlara bir şey olsun anında panik. Seninkiler de (şimdi ve gelecekte) hep mutlu ve sağlıklı olurlar umarım :)

      Sil
  5. Kedi aşkı böyle bir şey işte, evcil hayvan değil evlat mübarek insan öyle seviyor, çok geçmiş olsun diyorum bende melo teyzesi olarak.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuğum olsa anca böyle sever ilgilenirim cidden :D iyileşti melo teyzesi çok teşekkürler :)

      Sil