28 Kasım 2015 Cumartesi

-"Sen sevmezsin" +Kim demiş?

Son zamanlarda hep duyduğum laflardan biri "ne o dudağındaki?" olmaya başladı. Aslında ne olduğu belliyken sorulması da beni fazlaca sinirlendiriyor desem yeri çünkü kapıdan ne zaman çıkacak olsam beni gören herhangi biri soruyor. Hatırlıyorum lisedeyken dershaneye ya da arkadaşlarımla buluşmaya çıkarken de göz kalemime takardı bu kişiler -bir de vişneli niveama takarlardı tabi-. Şimdi de tutturmuşlar bir "kızım neden sürüyorsun onu dudağına insanlar bakınca utanmıyor musun hiç" demeye. Hayır yani rujumun nesinden utanacağım? Makyaj yapmam neden kötü? Dikkat çekecekse çeksin yani banane. Ben kendimi güzel hissetmek istiyorum, o an varsa kusurum onu kapatmak istiyorum ya da yüzümdeki solukluğu böyle renklerle saklamak istiyorum diye ayıp bir şey mi yapıyorum? İşin kötüsü ne yapıyorlarsa annemi de dolduruyor bu kadınlar/teyzeler annem artık sormaya başladı "kızım sen sevmezsin böyle şeyleri neden sürdün şimdi" demeye. Yalnız "sevmezdin" değil "sevmezsin", sanki beni benden iyi biliyormuş gibi. Hayır bir de, ruj bir sebep olmadan sürülemezmiş gibi bir kafa var ki o kafayı hiç anlamıyorum. Şimdi merak ediyorum arkadaştan sipariş ettiğim rujlar geldiğinde ne tepkiler gelecek diye çünkü nude ve ona yakın sürdüklerimle laf yerken kırmızılar, pembeler, bordolar yolda. 

12 yorum:

  1. Ben makyaj seven birisi değilim ama ruj gerçekten insana kendisini farklı hissettiriyor.Ayrıca makyaj olsun,kıyafet olsun, ne olursa olsun bu insanlar ne zaman başkalarının hayatlarına burunlarını sokmaktan vazgeçecek :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağız yapım ve duraklarım küçük benim. Tamam çizgi dudak da değil ama küçük olunca onu bir şekilde belirgin hale getirmek istiyorum yoksa suratım bomboş oluyor gibi geliyor bana ve sürmek istiyorum. Bunun için birine açıklama yapmam ya da bir sebep sunmama gerek bile yok ama yeter artık bıktım kendimde yaptığım her değişime bir şey söylenmesinden.

      Sil
  2. Benim annemde sürsem göbek atacak nerdeyse :p
    Takma bence. Bir kere sürmüştüm o da özel bir gündü ondan. Babaannem olacak kadın bi ton laf etti :D Başkalarını takmamak kolay da anneni takmaman imkansız gibi birşey. Artık hoşuma gidiyor da desen ortada bir sevgili arıyorlar yine de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O düşünce zaten var bu aralar çok çıkıyorum diye ondan kaçış yok. Hayır ama ne yapayım dışarı çıkarken kendime bakmak istiyorum suç mu oldu bu? Eskiden yapsam o zaman da "bu yaşta mı" diyeceklerdi. Buna da alışacaklar ama işte şu ara sinirimi bozuyorlar -_-

      Sil
  3. yaptığım makyaja yorum yapan insanlara o kadar sinir oluyorum ki. ben o bordo rujları ojeleri sürerken çok mutlu oluyorum, kendimi öyle gördükçe daha da iyi hissediyorum kendimi hatta. çocuğun biri ben makyajsız kızları severim sende de fazlasıyla var demişti boğazlamak gelmişti o an o çocuğu. velhasıl kelam boşver kendi bildiğini yap sen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öylesi beni de bulmuştu birkaç kere. Hayır öyle söylüyorlar ama bakımsız makyajsız olduğun an da laf etmeden duramıyorlar. Ben de renkli ojelerim, koyu rujlarımla çok mutluyum valla hiç bozmayı düşünmüyorum bunu :)

      Sil
  4. Annem demez ama diyen yok mu var. Sanane ben sana soruyor muyum neden sen surmuyirsun diye.makyaj yapmam hatta gozume bile ama sadece kirmizi ruj surup ciktigim cok çünkü seviyorum. Ne var yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim makyajım da rimel, çok hafif far ve rujdan ibaret ama sanki böyle gözlerime dumanlı makyaj yapmış sonra bordo ruju sürüp ağır makyajla ortada dolanıyormuşum gibi muamele görüyorum. Anlamıyorum bazı insanları ya cidden.

      Sil
  5. Ya ah şu 'çok bilmiş' insanlar demek istiyorum sadece! Benimde burnumdaki piercinge takmıştı ''akrabalarım'' Size ne diye haykırası geliyor insanın :ı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulağımda kıkırdağımı deldirince benim de duymadığım kalmadı. Ne yaptılarsa şişliği geçmedi çıkarmak zorunda kaldım hatta. Onu yapamıyorum madem buna hayatta karıştırmam! Bi rahat bıraksınlar ama bu nedir ya

      Sil
  6. Nude ruja bu laf edildiyse diğerleri bomba olacak.Ama yok artık nude ruja da laf mı edilir ki zaten diğerine de edilmemeli.Kim neyi seviyorsa onu sürsün.Kime ne???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiiiiç düşünmüyorum onların ne söylediğini valla. Zaten ergenliğimin ilk yıllarını onlar ne der diye düşünerek geçirdim daha gerek yok :D

      Sil