13 Aralık 2015 Pazar

Mim: Merak ediyorum

Mars beyinli ve Bla bla beni mimlemiş, e mimlenmişken yapmamak olmaz diye de kendimle ilgili sevdiğim, sevmediğim ya da takıntılı olduğum birkaç şeyden bahsedeceğim. Aslında şuan düşünce yok öyle huylarım gibi geldi ama dökülürüm yazarken diye düşünüyorum. Ben mimi henüz bitirmemişken bir de Lady'm mimi üzerine ağır bir bedduayla atmış gitmiş ona da buradan teşekkür ederim ama unutmadım bunu Lady bir gün senin de yolun bana düşer... -Yani umarım-
  • Vejetaryen olduğum zaten bilinen bir şey ama bunun dışında ağzıma sürmediğim şeylerin başında beyaz peynir geldiğini söylemem lazım. Kaşarı da çok yediğim söylenemez ama beyaz peynir ve türevlerinin hiçbir türünü yiyemiyorum. Lor olsun, köy peyniri olsun, yağlısı yağsızı hiçbirini midem almıyor. Annem küçükken çok zorlardı ama sonra o bile bıraktı. Evde en son ne zaman peynirli börek pişti hatırlamıyorum bile. 
  • Solak değilimdir ama yazı yazmak dışında neredeyse her işimi sol elle görürüm. Nedenini bilmiyorum ama bir şey kaldırmam gerekiyorsa bile ilk önce sol elimi doldururum.
  • Boş zamanım olmadığı sürece kitap okuyamam. Okuduğum kitap başladığımda bitmeli yoksa bir daha asla dönüp onu okumam.
  • Ayak takıntım vardır. Kesinlikle ayak görmeye katlanamıyorum. Sırf yazın plajda, havuzda falan bunun zorluklarını çok çektiğim söylenebilir.
  • Temizlik takıntım olduğunu söyleyemem ama benim söz hakkım olan bir yerde (annemin evinin herhangi bir odası, benim evim vs.) alakasız birinin dağınıklığını görürsem çıldırırım. Benimsediğim alanın işgal edilmesi dayanamadığım bir durumdur. 
  • Taş gibi ve yüksek yastık olmadan yatamam. Bu yüzden kalmaya gittiğim her evi ilk önce yadırgar uyuyamam.
  • Uyurken bana dokunulması kesinlikle dayanabildiğim bir şey değil, eğer öyle bir şey olacaksa teması kuracak kişi ben olmalıyım. Ben sarılayım edeyim ama bana dokunmasın kimse isterim.
  • Yatağım eğer toplanmamışsa gece yatağa girdiğim gibi ilk işim yorgan/pike düzgün olsa da onu bacaklarımla çevirip doğru şekle getiririm.
  • Çantamın olmazsa olmazlarından biri olarak kedi maması olduğu için neredeyse bavul kadar çanta taşırım hep. Bir de bir yerde kalabilme ihtimaline karşı bir üst olur (ama sanırım en son çıkardım).
  • Normalde çok laçka bir insan olsam bile bana bir görev verildiğinde onu sonuna kadar büyük bir ciddiyetle yaparım. Profesyonel olunması gereken yerlerde duygusal davranan insanlara katlanamam.
  • Bir kişi eğer benim için çok çok değerli değilse bir hatadan sonra onu silip hayatımdan çıkarmam çok basit. Eğer çok değerliyse yapılan hataya göre kırgınlık olmadan affederim ama aynı hata peş peşe gelirse onu da silerim.
  • Birkaç sene önceye kadar kalabalık ortamları, çevreyi çok sever bunun için sürekli yeni insalarla tanışır onlarla muhabbet ederdim ama özellikle son iki yıldır kalabalık ortamları kesinlikle itici ve samimiyetsiz bulmaya başladım. Artık hayatıma birini almadan önce resmen bir teste tabi tutuyorum.
  • Erkekte omuz ya da göğüste dövme görünce ayran budalası gibi bakıyorum. Seviyorum erkekte dövmeyi.
  • Güne kedimi öpmeden başlamıyorum. Bazı geceler yanımda yatıyor ama yatmadığı zaman bile yataktan kalkar kalkmaz ilk onu öpüyorum.
  • Aslında çok kıskanç ve bencil biriyimdir ama başkalarında bu özelliği gördüğümde beni sinirlendirdiğini bildiğim için bu huylarımı dizginlemeye çalışırım. Paylaşımcı değilimdir pek. Örneğin annem ablama ya da abime biraz fazla ilgi göstersin hemen aralarına girerim ya da en yakın arkadaşlarımın sevgililerini önce kaynana edasıyla süzer duruma göre onların da arasına girerim. Eskiden direkt "sadece benimle ilgilensinler, sadece beni sevsinler" derdim de sonradan "abartma cha, iyi çocuk/kız ne diye aralarını bozuyorsun" demeye başladım. 
  • Eskiden beri isimlerin kişinin karakterinde etkili olduğunu düşünmüşümdür. İsmin anlamı nasılsa kişi de ona uygun bir karakterde oluyor gibi.
Yalnız bu yazdıkça geliyormuş ve bu durum beni biraz korkuttu. Saçma huylarımı kendi gözüme soktum yetmedi bir de sizin gözünüze sokuyorum. Diyorum size bende bir anormallik var. Yalnız sanrım bu mimi yapmayan kalmadı. E o zaman yapmayan varsa onlara paslıyorum mimi hatta yorumda söylerseniz ismi altın harflerle yazarım şuraya.

26 yorum:

  1. Benim bir arkadaşım butun gun yatak daginik olsun, gece yatmadan once duzeltip uyurdu.. senin bir tık öten oluyor galiba..
    Kedi mamasi tasiman ilginc ve hos.. kokuyor mu cantada?
    Uyurken nefes darlığı olanlar yuksek yastık tercih ediyor genelde ama sendeki belki aliskanliktir.. ben de yerimi yadirgarim, kendi evime gidince bile :D
    Ve kişinin ismini yansıttığıni dusunenlerdenim.. belki soyleye söyleye o kaliba giriyordur insan..zamane gençleri insanlari tanidikca uzaklasiyor sanirim :D :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yatmadan önce düzeltip uyumak annemin yaptığı bir şey de manyaklık o ya :D
      Başta koku oluyordu sonra migrosdaki 1tllik mamalar var ya kapalı paket onlardan atmaya başladım çantaya koku sorunu kalktı. Yoksa cidden kokuyordu.
      Küçükken nefes darlığı çekiyordum evet :D o zamandan sonra da alıştım zaten yüksek ve sert olmalı benim yastığım diye.
      Yani aslında ben büyüdüm insanları tanıyorum havasında gezmek istemiyorum ama hoşlanmıyorum ne yapalım :D

      Sil
  2. Hemen şikayet etmişsin beni :D
    Uyuz da peynir ve türevlerini tüketmez. Gel gör ki Sidikli ve benim kahvaltı anlayışı peynirden ibaret :D
    Uyurken biri odaya girerse ya da odadaki sırtım ona dönük yattığımda bana yaklaşıyorsa anında uyanıyorum. Genelde Uyuz yapar uyurken gelir ve her seferinde küfür yer çıkar :D Sırtım dan yaklaşandan korkuyorum sanırım :D
    Seni okurken fark ettim ben iki yastıkla yatarım biri sarılmak için :D
    Ayak desen zaten çirkin ama bende el takıntı. Eli güzel olan erkeğe aşık oluyorum genelde :D
    Ya düşündükçe insanın daha pis özellikleri çıkıyor ya. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süt ürünlerine biraz mesafeliyim ben. Laktozdan kaynaklı süte de fazla yanaşmam mesela ama yoğurdu çok severim orası ayrı :D
      Kapıdan falan biri izlerse beni ben de irkilerek uyanıyorum. Benim de abim çok yapıyor öyle. Sapık mısın nesin defol diyip yastığa gömüyorum kafamı ahahahaha.
      Bence de ikinci sarılma yastığı var :D
      El ben de severim bir de kemikli uzun parmaklı erkek eli göreyim off... :D
      Cidden çıkıyor. Daha neler vardı da yazmıyım en iyisi dedim ben ahahahahahaha

      Sil
  3. Sarılma konusunda bende öyleyim, hani birini seveyim, mıncıklayayım filan ama durum bana geldi mi; aşkların en güzeli uzaktan sevmektir durumunu yaşayalım isterim. Vede bazen hayat saçmalarken güzel Chadaqiel, saçmalamadan da tadı çıkmıyor, o nedenle bence gayet renkli bir mim olmuş, renkliden kastım kişiliğinden mütevellit. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyurken biri ya da bir şeye sarılmak benim çok hoşuma gidiyor ama o kişi bana dönüp sarılsın, o kollar beni sarsın daralıyorum hemen. Sen dokunma bırak diyesim geliyor ama öyle de diyemiyorum tabi :D
      Yazmaya devam etsem "ya bu cha ne sayko bir şeymiş böyle. Bu nedir ya" denir diye korkmadım değil hani :D

      Sil
  4. Peyniri hiç mi yemedin ya. İnsanları hemen silmemek lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, yiyemiyorum. Denedim ama olmuyor midem almıyor hiç peyniri.
      O konudaki çizgilerim fazla net. Aslında hemen silmek iyi değil kabul ediyorum ama bana karşı yapılan bir şeyde kayıtsız kalamıyorum, bir daha o güven oluşmuyor bende. Güvenmediğim kişiyi de yanımda tutmuyorum.

      Sil
  5. Kıskançlık olayının aynısı bende de var!!! Ama ben de hep dizginle.ete başladım.Cu ki bir arkadaşım vakti zamanında bu huyumu çok pis kullanıp beni sinir etmişti.O yüzden dikkatli olmak lazım.
    Taş gibi yastık mi???Bir misafir evine yastık öyleydi ve iki gün boyunca boynun tutulmuş halde gezdim.Sende olmuyor mu???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü kıskanç olmak ya. İçim içimi yiyor bazen ama yine de susuyorum falan çok zor çook.
      Yok hiç tutulmadı şimdiye kadar. Tam boyun kısmımı dolduruyor yüksek oluyor falan çok güzel mışıl mışıl uyuyorum :D

      Sil
  6. Kedimi kendim diye okumak ve devamındaki ''Bazı geceler yanımda yatıyor ama yatmadığı zaman bile yataktan kalkar kalkmaz ilk onu öpüyorum'' cümlesi ile ''Nasıl ya'' diye mavi ekran olmak bugün uykuyu fazla kaçırdım sanırım :D

    Ellerine sağlık mim güzel olmuş komşu zaten biliyorduk anormal olduğunu teyit ettik böylece :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız kedi kelimesini kendim olarak okuyunca cidden narsist bir şey gibi oldum he. Haklısın mavi ekran vermekte :D

      Aslında daha neler vardı da sildim birkaç tane. İyi ki de silmişim yoksa ohoo :D

      Sil
  7. Çok acımasızca eleştirmişsin kendini bence bu da enteresan bir huy olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya öyle mi göründü :D oysa çok kötü olmayanları yazarak taraflı bile hissettim :D

      Sil
  8. ayy kedini öperek mi başlıyorsun güne ya ne kadar güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneme göre ne kötü özelliğim bu tüy yutarım falan diye ama o bile beni öperken ben nasıl öpmem :)

      Sil
  9. Peynirsizz kahvaltı ölüm benim için. Sen şimdi kuymak falan da mı yemiyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok beyazlara uzağım ben baya. Sütü de laktozsuz içerim hatta ama yoğurdu çok severim :D

      Sil
  10. çok güzel olmuş :) bende peynirsiz kahvaltı yapsam doymam..insanları silme konusunda çok mantıklısın, ben silemem insanları ama yapabilseydim senin gibi yapardım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı olduğumu ilk defa duydum normalde acımasız olduğumu söylerler bu konuda. Karşımdaki özellikle karşı cinsse beni burnu havada görür hatta "bu kararı sadece sen veremezsin" der ama benim hayatım yani ben değil de kim verecek başka derim :D

      Sil
    2. Kiminle görüşüp görüşmeyeceğin senin kararın isteyen istediğini desin. Herkes özgür sonuçta :)

      Sil
    3. Ben de onu diyorum ama işte sanırım bir gurur kırıklığı oluyor karşı tarafta. Yapan bana da yapıyor sesim çıkmıyor ama bazı insanlar "beni nasıl sevmez, nasıl beni artık yanında görmek istemez" diye triplere giriyor :/

      Sil
  11. Lady tehdit etmese yapacağın yok oh olsun :D

    Peynir sevmeyen insanlar çok garip geliyor bana çünkü benim kendime özel aldırdığım peynirim var. Annem onu çok begendi diye teyzeme verdi diye çok sinirlenmiştim. Peynirsiz güne başlayınca ben ben degilim :D Ama çok kolay da vazgeçerim. Şimdi o vazgeçemedigim peynirimin yerinde yeller esiyor :D kitap konusunda bende seninle aynıyım. Ya o gün bitecek ya da bayagı bir süre öyle ordan oraya sürüklenir. Kedini öperek güne başlaman çok tatlı ve tabii ki çantanda kedi maması taşıman. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım yapacaktım hatta yapmıştım yayınlamak kalmıştı oradan Lady de pörtledi o kadar :D

      O paket mamalar can kurtarıyor ya paket paket alıyorum evde duruyor. Kapalı diye koku da olmuyor iyi oluyor baya :D
      Ama peynir yok yani sürmem ağzıma. Herkes "uf sen de hiçbir şey geliyorsun!" diyor ama olmuyor yani sevmemenin farklı bir boyutu bu :D

      Sil
  12. Keyiflendim okurken, insanların garip huylarını okumayı her zaman çok sevmişimdir ve biliyo musun bende ayak görmeye dayanamazdım eskiden, ama üniversite döneminde özellikle yurtta kaldığım dönem hayatın beni buna da alıştırdığını fark ettim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle şeylerin okumasını ben de severim "oh be, bir manyak ben değilmişim" derim de kendimi görünce bir garip oldu :D
      Ayak kötü ya. Hiç öyle bir ortamım da olmadı beni alıştıracak ondan hala görünce kafa çeviriyorum falan :D

      Sil