2 Ocak 2016 Cumartesi

Mim: 2015

Guli'nin Blogu beni geçtiğimiz haftalarda şurada mimlemiş olsa da benim son başıma gelenlerden sonra bir türlü fırsat bulup yapamadım bu yüzden ondan tekrar tekrar özür diliyorum ve mim için tekrar teşekkür ederek başlıyorum yapmaya.

Mimde üç tane soru var ve bunlar;
2015'de ne oldu?
Ne olmadı?
Ne hayal ettin, hayal ettiklerini gerçekleştirebildin mi?

İlk olarak 2015'in ilk yarısı okul hayatım, projeler, ödevler, sınavlar ve azıcık aktif olan sosyal hayatımdan kaynaklı dolu dolu geçti. Bu doluluğun içinde çevreme aslında hiç gerek olmayan kişiler girdiği gibi ilk yarı bittiği gibi neredeyse hepsi hayatımdan çıktı gitti. Yıllar sonra anne evine geri döndüm ve kaç ay geçti bu duruma hala alışabilmiş değilim. Güzel bir tatil geçirdim, Hep hayalini kurduğum kampı gerçekleştirdim, gezdim ve hatta zehirlendim bile. Hayatta yapmam dediğim çocuk bakıcılığını yaptım, evden yapabildiğim birkaç minik iş yaptım derken genel olarak oturduğum bir düzlüğe girdim eylül-ekim gibi ve hala oturuyorum.

Ne olmadı? ... İş bulamadım, Evet, bu yıl resmen iş bulamadım ve öyle boş boş geçti gitti ama artık pek önemsemiyorum, ders veriyorum 2-3 çocuğa ve belki sınava girip bir şeyler yaparsam önümüzdeki yıl için planlarım değişebilir ama 2015'de neyi yapamadın derlerse vereceğim en net cevap "iş bulamadım" olur. Bir de sevgili bulamadım diye kenara köşeye not geçilebilir ama onun çok net girişimleri oldu şimdi es geçmemek gerek.

Hayal kurmadım aslında hiç. Bilmiyorum hiçbir zaman yeni yıla girerken hayal kurmam, daha çok 5-10 yılı kapsayan gelecek planlarım vardır benim. Kendinizi nerede görmeyi düşünüyorsunuz diye sorarlar ya onun cevabı vardır bende ama önümüzdeki bir yıl için yoktur. 

Tabi bu şekilde söyledim ama 2017'ye girerken de böyle bir mim yaparsam diye 2016 hayalim olarak "kendi evime çıkmak" diyorum. Tabi bunun için tekrar bir okul kazanır başka bir şehre mi giderim yoksa iş bulur işime yakın bir yere mi bakınırım o kısmı bilemeyeceğim ama tekrar kendi evimde, kendi düzenimde olduğum zamanlara dönmek istiyorum. O günler ne güzeldi ahh ah.

Yalnız yıl döndü ve ben biraz geciktim gibi hissediyorum bu mim için ama geç de olsa yapmak isteyen varsa buyursun benden alsın hiç çekinmeden. Öyle utanmayla sıkılmayla olmaz bu işler.

16 yorum:

  1. Ne özürü.. Katıldığım için asıl ben sana çok çok teşekkür ederim :**

    YanıtlaSil
  2. Umarım hayaline kavuşursun. Kendi evi olan inanlardan duyuyorum hep aile yanında olmuyor diyorlar. Ne bilim bazen bende istiyorum sanırım kendime ait bir et sonra aklımdan çıkarıyorum. Ama sanki burda ailemin yanında olmak sürekli büyümeme engelmiş gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuyor tabi eve giriş çıkışlar bir kenara nerede ne yaptığım bile sorun çıkarabiliyor -_- o kısmı hiç düşünmüyorum, büyümedim ben ama yine de ayrı daha mutluyuz biz :D

      Sil
    2. ben bilmiyorum Cha şu sıra çok fazla bağımlı yaşıyormuşum gibi geliyor. Kardeşlerimin ikisi uzakta kendi düzenleri var abla benken sanki değilim gibi de. Olar sanki benden daha güçlü gibi geliyor.

      Sil
    3. Sen buna ihtiyaç duyuyor olabilirsin ama herkes bir değil ne de olsa. Uyuz yolu düşündü, Sidikli direkt eğitimi için yeni bir düzen oluşturdu. Senin buna ihtiyacın yoktu ki bir düzen oluşturasın. Hoş hali hazırda zaten ailenle düzenin var zaten boşver düşünme hiç :D

      Sil
  3. Ya ne güzel mim. Ben de cha beni mimlemişş diye yapsam mı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen altına bir isim yazabilirim istersen :D ben zaten herkes yazdı böyle şeyler diye kimseyi mimlemedim :D

      Sil
    2. Hahah ben mimlemdiğim zaman bile unutuyorum yahu bak yazmışım ama yine de yapmadm :D

      Sil
    3. Ahahahahah olur öyle ben günlerdir post yazıcam diyip ne yazacağımı unutuyorum ahahahaha

      Sil
  4. Umarım hayalin gerçekleşir. Resmen var ya komple iş bulamadık bloggerca. Kimi okusam işsiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12 ay var önümde bakalım yapabilmis olacak mıyım :D iş konusunu artık düşünmüyorum da sınav önemli artık kayıtlar da başladı zaten, geriliyorum.

      Sil
    2. Ben deeee :D YGS denemesi çözdüm çözmez olaydım cha :D bir insan bu kadar mı batırır sınavı ya.. İki ay kalmış bir de sınava. Sence kayıt olsam mı?

      Sil
    3. Bence yaptır ya. Kafanda alternatif bölümün olsun da gir sen sınavına.

      Sil
  5. Bir an önce kendi evine çıkarsın umarım!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çıkarım gizemlikimlik yoksa benim halim hal değil :/

      Sil