23 Mart 2016 Çarşamba

Ne yapıyoruz biz ya?

Daha ne kadar saçmalayabiliriz televizyon programlarında merak ediyorum. Kırk yılın başı biraz televizyona bakayım dedim ama bakmaz olaydım. Facebook olsun, mailler olsun imza kampanyasıyla yayından kalkması istenen programa denk gelince tam olarak nedir ne değildir diye bir bakayım dedim. Programın neresinden tutarsam tutayım korkunç. Bu tarz benim ya da bu benim stilim zaten artık üzerine daha fazla konuşulması anlamsız programlar –ki hala devam ediyor mu bilmiyorum- ama bu yeni program nedir ya? Bir kadın nasıl olur da kocasının isteği üzerine bütün tarzını ve kendini değiştirmeyi kabul edebilir? Gördüğüm kısımda sarışın bir kadın vardı ve kendince sevdiği giysilerle dolu bir dolabı ama kocası geldi “bu kötü” “bu kötü” diyerek her şeyi attı. Kadın “bu giysi kötü” dedi adam yine de “ben beğendim” dedi aldı, giydirdi. Kadın “ben yıllardır bu saç rengini kullanıyorum kendimi başka renkle düşünemiyorum” dedi adam gitti yabancı bir ünlüyü baz alarak karısının saç rengini simsiyah yaptı, sarışın karısını. Kadın “ben doğal makyaj seviyorum” dedi adam “yoğun makyaj yapsın istiyorum” dedi ve adamın dediğini yaptılar. Bu insanların hiç mi öz saygıları yok da kocalarının istediklerini gözleri kapalı kabul ediyorlar? Aslında program sırasında önceki günlerden görüntüler gösterdiler ve onlara göre kadınlar özellikle dolapları değiştirilirken kocalarına karşı çıkıyorlar ama adamlar “ben istemiyorum”, “ben sevmiyorum” gibi cümlelerle işi tartışmaya götürerek kendi dediklerini yaptırdılar. Adamlar kendilerine bakmadan kaşı öyle, gıdısı var, kırışıklıkları var falan diyor ya sinir krizi geçiriyordum! O kadın “senin saçın yok git saç ektir yoksa eve gelme” diyor mu acaba? “Ben böyle sevmiyorum” diyor bir de. O kadın başkasının karısı ya sevmiyormuşmuş… Bir de yoğun katılım ve reytingi oluyor ya şu programların, insanımıza diyecek bir şey bulamıyorum. Sırf bir Avrupa tatili için bu rezilliğe katlanılmamalı bence.

Bu yazıyı yazalı haftalar oluyor sanırım ama unutmuşum kalmış resmen. Okuyup tekrar sinir krizi geçirince yayınlayayım bari dedim. Ve yine diyorum kendime "ne yapıyoruz biz?"

8 yorum:

  1. Bahsettiğin programı biliyorum sanırım bir Pazar günü kanalları dolaşırken denk gelmiştim. Çok saçma ve küçük düşürücü bir program. 2 Tane juri stüdyoda olan biten her şeyi izliyor. Bir çift karı-koca türlü şaklabanlık yapıyor. TV programları son yıllar da iyice saçmaladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rezillik ya başka bir şey değil. Aklım almıyor böyle bir televizyon programı neden yapar bir insan? Hadi yaptı nasıl katılımcı bulurlar ya? Nasıl kendilerini böyle rezil duruma sokup mutlu olan insan bulabiliyorlar?

      Sil
  2. Bu programi duymamistim ama cidden rezalet. Lan evlenirken kadin bahanesimiymis isin nasil bir rezillik ya. Bir kadin kendine bunu nasil reva gorur. Kaldiki ben boyle bir adamla yasamak istemezdim acikcasi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmediğin hatta duymadığın için çok şanslısın çünkü yapan, katılan bir kenara izleyen kitle de kesinlikle sağlıklı bir beyne sahip değildir. Adam seviyorum diyor ama her noktasına kusur da buluyor bu nasıl sevgi? Nasıl bir rezillik sen düşün artık

      Sil
  3. o neymiş be öyle hiç duymadım görmedim o programı. ama böyle saçma sapan bi kadın algısı oluşturan her şeye karşıyım diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tv8de, adını hatırlamıyorum ama hiç bakmaya bile gerek yok programa. Ben yarım saat izlememişimdir ama sinir krizi geçiyordum resmen.

      Sil
  4. O kadar uzun zaman oldu ki televizyon izlemeyeli bu program hangisi bilmiyorum ama programda olanlar ve yarışmacıların hepsi beyinsiz galiba.Nasıl bir şey demeden dururlar.O kadının dili yok mu adama karşı kendini savunsa.Bunları hepsi bizim bu eskiden gelen iğrenç alışkanlıklarımız.Kocana karşı gelme saçmalıkları işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız programın adını ben de hatırlamıyorum. Yayından kalkmıştır bence öyle saçma program olmaz çünkü. Kesinlikle aklım almıyor öyle kadın ve erkekleri. O rezilliklerden sonra sokağa nasıl çıkar bir insan ya

      Sil