6 Ekim 2016 Perşembe

Sözlü tacizi iltifat sanmak

Bugün benim üstlerimden biri iltifat olduğunu düşünerek beni sözlü taciz etti. Mesai saatleri dışında ne kadar ense şaplak muhabbetimiz olsa da o saat aralığında hanımlı beyli oldukça mesafeli konuşuruz. Bugün de işle ilgili bir şeylerden bahsederken bir anda durup "ya Cha, sürme şunu söylediklerine odaklanamıyorum" diyerek beni fazlasıyla şoka soktu. "Sürüyorsun süt rengi suratına kırmızı ruju başka yere odaklanamıyor insan" dedi sonra da. "Bu durum sizi ilgilendirmez" dedim tebessüm edip işime devam ettim ama bir mesafe de koydum aramıza çünkü o bunu söyledikten sonra fark ettim nasıl baktığını. Neyse dedim tanıyorum en azından kim olduğunu, kötülük gelmeyeceğini biliyorum. Akşam çıkmaya yakın gözlerim yoruldu artık diye gözlük takıp saçımı da topladım bu sefer de "Cha tam sekreter oldun" böyle dedi güldü. "Bu gün benden ne istiyorsun sen ya" diye tepki gösterince de birazcık "iltifat ediyorum daha ne istiyorsun, güzel görünüyorsun, hoş oluyorsun böyle" dedi. "Sen iltifatla tacizi karıştırıyorsun ama. Kullandığın cümlelerin hepsi kötü anlama çıkıyor farkında mısın" diye tepki gösterince de "hasta mısın kızım bu ne asabiyet. Tamam tamam demiyorum bir şey" dedi. Yakıştırmalar her türlü çok kötüydü ama hatasının nerede olduğunu ya da ne olduğunu hala anlayamadı. Anlamasını beklemek benim hatam mıydı emin değilim ama aşırı rahatsız olduğum bir gerçek. 

36 yorum:

  1. rahatsız olunmayacak gibi değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bazı insanlar karşısındakinin neyden rahatsız olabileceğinden habersiz hareket ediyor...

      Sil
  2. Bana tacizden çok kur gibi geldi yalnız bu anlattığın durum.
    Ama bu kadar rahatsız olduğuna göre hiç şansı yok snırım arkadaşın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyledikleri aslında kötü amaçlı değil, bahsettiğim kişiyi tanıyorum. Ama yakın olmadığım, içini bilmediğim birinden duymuş olsam bunları tamamen sözlü taciz derdim. Kur bile yapıyor olsa bu şekilde olmaz. Yaptığı benzetmeler, kurduğu cümleler karşısındakini kötü gösterecek türde çünkü

      Sil
  3. Hoslanmadim adamdan daha dogrusu imadan. Is iliskisi disinda iliskisi yokken hadine degil. Arkadaslarim disinda biri bunu dese bende sinirlenirdim. Arkadas olsa kafa buluuor der gecerim de is ortaminda sevmiyorum ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş dışında güler eğleniriz tamam ama hoşuma gideceğini düşündüğü imalar gerçekten sinirlendirdi.

      Sil
  4. Birde bazen bunlardan eahatsız olduğunu söyleyince de kezban yakıştrması yapılıyor, anlamıyorum rahatsız olunabiliyor , siz öyle istiyorsunuz diye olmaz ki ama .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İltifat olur anlarım, kur yapar ya da bir şekilde beğeni gösterir ama bu şekilde değil. Dudaklarıma o şekilde bakması ya da hoş göründüğümü söylediğinde cümlenin altında yatan mana kabul edilebilir değil. Tamam o o anlamda söylememiş olabilir ama yine de yanlış

      Sil
  5. En azından "oww ruj en sevdiğim" dememiş. :) Sıkıntı sıkıntı millet sıkıntı, dikkat et, o verdiği tepkiler hoş değildir, yakında bir yürüme daha gelecek. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediği kadar yürüsün bir arpa boyu ilerleyemez. Önce kendine çeki düzen versin, cümlelerini akıllıca kursun

      Sil
    2. Tabi orası öyle ama ülke şartlarını düşününce tehlikeli tiplere dönüşebiliyorlar sende bilirsin bunu, dikkat önemli.

      Sil
    3. Sen de haklısın. Ben hala kötü niyetli olmadığına inanmak istiyorum ama bir noktada konuşmaya mesafe koyacağım bir gerçek

      Sil
  6. Bende kur yapmaya çalıştığını ve yüzüne gözüne bulaştırdığını zannediyorum. :) Sende fazla yakın olmadığın için doğal olarak rahatsız oldun bu durumdan. Ama bizim halkımız kırmızı renginden o kadar kötü anlamlar çıkarabiliyor ki insan ster istemez ne tepki vereceğini, hangi anlamda söylendiğini bilemiyor. Hiç unutmam bir keresinden lise çıkışında çok da belirgin olmayan bir kırmızı renk ruj sürmüştüm ve çok da yakın olmadığım başka sınıftan bir çocuk yanıma gelip ''O rengi neden sürdün? Orospu rengi o.'' dedi. O gün şok olmuştum ve kırmızı ruja karşı o günden sonra bir antipatim oluştu. Kendime yakıştırmamaya başladım ve hatta hiç bir ruj rengini abartılı süremiyorum. Dudağıma varla yok arası sürüyorum hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim en sevdiğim renk kırmızı ve bordodan tut açık kırmızıya her tonunu kullanılırım. Karşıdakinin de ne düşündüğünü umursamam doğrusu. Bu şekilde bir yaklaşımı iyiye vurmak da mantık dışı. Bahsi geçen kişiyi biliyorum tamam onun cümlelerinin altında beni kötü göstermek yoktu ama bu baştan sona yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

      Sil
    2. Benim olayın üzerinden 7 yıl rahat geçmiştir. O dönemde zaten ruh halim pek iyi değildi, o yüzden durum benim üzerimde kötü etki yarattı. Yoksa bende başkalarının ne düşündüğünü umursamam. Öyle hayat geçmez. Ama tabi ki o insanın kurduğu cümleler küçük düşürücü. Daha dikkatli olmalıydı. Yerinde olsam bende uyarırdım.

      Sil
    3. Bütün olay onun farkında olmaması zaten. Kötü düşünmüyordur, tamam ama cümleleri yanlış. Uyarmak da gerekiyor yanlış anlaşılabileceğini

      Sil
  7. drifter'a katılıyorum. sanırım beğenisini bir şekilde dile getirmek istemiş ama maksatı aşan yorumlar yaptığının farkına varmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patavatsız bir dile getirme şekli. İltifat ederken bir meslek dalını fantezi öğesi gibi göstermek ya da buna tepki gösterdiğimde pms ya da regl olduğum iması kesinlikle yanlış. Beğendiğim bir ruj rengine de aldığım tepki zaten başka bir mesele. Hadi ben tanıyorum onu cümleleri kötü yorumlamadım ama bir başkası olsa çok farklı tepki gösterirdi

      Sil
  8. Off hep hep hep aynı şeylere maruz kalmak mı zorundayız biz ya. Ben de ofiste aynı dertten muzdaribim. Bi abimiz var işlere yardımcı olan, evli çocuklu eşini seviyor biliyorum. Ama bazen öyle bir şey söylüyor ki böyle kalıyorum mal gbi. Bire bir muhabbete girmemeye çalışıyorum çünkü her seferinde ipin ucunu kaçırıp saçma sapan şeyler anlatmaya başlıyor. İki gün önce de yol kenarında bekleyen hayat kadınlarının buna laf atmalarını anlattı. Yani normal mi karşılamamız lazım bunu anlamıyorum ki. Sen bişey diyebilmişsin ben diyemiyorum da. Desem çünkü ben manyak konumuna düşücem ve herkes ondan emin olduğu için çok ayıp etmiş olucam falan. Offf bok ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tabi. Ben de aslında bana kötü niyetle söylediğini ya da benle ilgili kötü planları olduğunu, fantezilerini sekreter kılığıyla süslediğimi falan düşünmüyorum ama nasıl konuşması gerektiğini öğrenmeli. Böyle iltifat olmaz, ben daha çok aşağılanmış hissettim.

      Sil
  9. Baya bi asılmış anlaşılan... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu zamana kadar işleri bu şekilde mi yürüttü bilmiyorum ama böyle devam ederse kendi kaybeder...

      Sil
  10. Eğer sizi rahatsız eden bir üslupla o cümleleri kurmasaydı zaten böyle bir yazıyı kaleme bile almamış olacaktınız. Bence bu ne bir kur ne de iyi niyetli bir davranış. Düpedüz sözlü tacizi iltifat sanan bir insanın normalleştirmeye çalıştığı anormal hareketleri işte!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üsluptan çok cümleye takıldım ben. Ne kadar güleç de söylese, oyuncu bir tavırla da söylese seçtiği kelimeler çok yanlıştı. Normalleştirmeleri ben de kabul edemediğim için tepkili oldu benim çıkışım tabi o ayrı

      Sil
  11. Ohaaaaa carpmissin resmen adamin agzina helal olsun. Hak etmis patavatsiz. Bizim ulkede gercekten erkeklere ne taciz ne iltifat ogretilmeli. En modern gorunenleri bile okuz. Sinirlendim valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu da modern görünümlülerden. Beyaz yaka kendisi ama ne şekilde konuşulur bilmiyor.

      Sil
  12. Abartıyorsunuz demk istemem ama bir de öteki tarafı dinlemke isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kişiye direkt olarak beni taciz etti demiyorum zaten. İltifat ettiğini, benim hoşuma gidebilecek bir şey söylediğini düşündü ama cümleleri benim için küçük düşürücüydü. İltifat için değil taciz için kullanılır türden cümlelerdi. Art niyetli değilken bile öyleymiş izlenimi veriyor.

      Sil
  13. resmen asılmış yaa, kışkırtmaya çalışır gibi konuşmuş daha düzgün bi şekilde söyleyebilirdi beğenisini ama belli ki senden de hemen benzer bir karşılık bulmayı ummuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte sorun tam olarak orada. Bazı şeyler o kadar normalleştirildi ki bana bunları söyleyen kişi benim hoşuma gidebileceğini sandı. Ters tepkiyi alınca da sustu kaldı.

      Sil
  14. Tribüne oynamışsınız. Bir olayı tek yönlü anlatıyorsunuz. Toplumun oluşturduğu cinsiyet bariyerini ve sağlıksız kadın-erkek ilişkileri düşünüldüğünde yazınız klişe ve abartı dolu. Tribünden destek çıkacak insan da çok. Olaya vahmettiğiniz anlam ise fuzuli.

    Buna benzer bir yazınızda da iki kişinin özel yazışma ve görüntülerini paylaşmış, yargılamış hem infaz etmiştiniz.

    Yapmayın. Yanlış önyargılı ve suçlayıcı bir dil kullaıyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilimi karşı tarafı aşağılayarak şekilde buluyorsanız uslubuma dikkat ederim bundan sonra. Şu yazımı klişe buluyor olmanıza da laf edemem çünkü kadın-erkek, toplumsal cinsiyet vb. konular ortada dolanıp duruyor ama abartı yok. Kısacık ve bütünü bu olan, sadece beni rahatsız eden normalleştirme konulu bir yazıyı abartı buluyorsanız size bu konu hakkında laf yetiştirmem hiçbir şey değiştirmez. Çünkü belliki bazı noktalarda ters düşüyoruz.

      Hangi yazımdan bahsettiğinizi bilmiyorum. Evet bazı konularda net çizgilerim olduğu için yargılamış hatta infaz etmiş olabilirim ama şu zamana kadar blogumda bulunan hiçbir görüntü çevremdeki ya da anlık gördüğüm insanların görüntülerini içermiyor. Yazışmalar da aynı şekilde birebir değil ama orijinaline en yakını şekilde. En basiti ben blogumu mümkün olduğunca gizli tutmaya çalışırken neden gerçek bir isim, birebir aynı yazışma ya da fotoğraf kullanayım?

      Dediğim gibi dilim konusunda daha dikkatli olurum ama bir kişiyi çıkarıp isim soyisimle afişe ettiğim yok. Ortada dönen kişiler hayal ürünü olmasa da isimleri kimin kim olduğu hatırlansın diye yazılan isimler.

      Sil
  15. Arkadaş gibiyseniz diyeceğim o zaman sn zaten bunu sorun olarak görüp sôylemezdin. Mal değil herhalde tepkini anlayıp daha fazla yapmaz. Yaparsa haddini bildirirsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amacının kötü olduğunu düşünmüyorum ama iyi olduğunu düşündüğü cümlelerin aslında iyi olmadığını anlamasını isterdim doğrusu.

      Sil
  16. Sınırı aşan iltifat da yapmış olabilir ufaktan size karşı bir yoklama çekmiş de olabilir. Hangisi olursa olsun. Rahatsız oluyorsanız yapılan yanlıştır. Umarım rahatsız etmez sizi bir daha. http://turgayaksoy.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınırı aşan bir iltifat olduğu konusunda eminim. Konu hakkında daha sonra tekrar konuştuk ve bu "iltifat"ların beni rahatsız ettiğini söyledim. Daha da bir şey söylemedi, sanmıyorum bir daha böyle bir patavatsızlık yapacağını :)

      Sil