10 Ekim 2017 Salı

O zaman dersler başlasın

Bugün üniversitenin ilk yılı oldukça güzel bir para verip sadece 2 ay kullandığım çellomu tozlu raflardan alıp kursun yolunu tuttum. Zamanında apocalyptica hayranı küçük bir ergen olduğum için kesinlikle bu müzik aletini öğrenmem gerekiyor diyordum ama lisede üniversite sınavının çalışma yoğunluğunda üniversitede de derslerin yoğunluğu yüzünden askıda kalmıştı derslerim. Zaten daha sonra da benim öyle bir müzik aletim olduğunu bile unutmuştum. Şimdi bile nasıl tutacağımı unuttuğumu söyleyebilirim. Tekrar elime alınca ilk günün heyecanı içimi yine doldurdu ama bu yaşımdan sonra yapabilir miyim diye korkum yok desem yalan olur. Komşu çocuğu bu konuda oldukça destekçi olsa da biraz kendine güven eksikliği yaşıyorum. Bakalım bu sefer de bir heves gibi 2-3 ay devam edip bitecek mi yoksa bir tutku misali elden ayaktan düşene kadar benimle mi gelecek bekleyip göreceğiz. Bir de şöyle bir detay var, gün içinde çalıştığım için kursta en son ders benimki ve komşu çocuğuyla birlikte eve dönüyoruz. Bu işi sürekliliğe bağlarsam eğer onunla o istediğim yakınlığı elde edebilirmişim gibi geliyor, bilmiyorum nasıl olacak. Bugün bile dönerken oldukça konuşma fırsatımız oldu ki kendimi daha fazla konuşmayı istemekten alıkoyamıyorum. Çok hevesli ya da çok ilgisiz kalma çizgisini korumaya çalışırken resmen ölüp ölüp diriliyorum. Zaten o da gerçekten çok düzgün bir çocuk mu yoksa daha yeni tanıştığımız için mi bu derece kibar emin olamıyorum ama korkutmak da istemiyorum. Çocuğun yakasına yapışıp sevgili olalım demeyeceğim belki ama yanlış bir hareket yüzünden güzel bir arkadaşlığı da mahvedebilirim sonuçta. Sanırım zamanla öğreneceğim aslında nasıl biri olduğunu ama hemen hemen öğrenmek istiyorum! Şuan için onunla ilgili öğrendiğim en büyük detay geçen sene nişan atmış olması ve "nasıl böyle erken karar vermeye zorladı beni anlamadım bile, oysa ikimiz de çok genciz" demesi. Kız işini biliyormuş anlaşılan ki çocuk ayrılana kadar evlilik yoluna nasıl girdiğini anlamamış bile. Konuya da çok ilginç bir yerden giriş yaptık hatta. Nerede ne okuduğumu ve nerelere gittiğimizi konuşurken birkaç aylık bir macera olarak lisenin son senesi ablamın yükseklisans yaptığı şehre taşındığımı okula pek gitmediğimi sadece sınavlara çalıştığımı arada İstanbul'a gelip gittiğimi söyledim. O da şaşkın bir şekilde oranın insanı çok zor, çok garip ne yaptın orada demesiyle başladı konuşma. Sevgilisinin okul için onunla aynı yere gidene kadar yaşadığı şehirmiş orası. Çok ilginç konulardan çok ilginç noktalara değiniyoruz ikimiz de. Hal böyle olunca benim ilgi ve merakım da artıyor. Nereye gidecek bu iş büyük merak içindeyim. 

12 yorum:

  1. Ne güzel çelloyu hiç bırakmaman dileğiyle, arkadaşlığınız da umarım iyi olur sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakıp bırakmama konusunda kendime pek güvenmiyorum. Dinlemesini çok seviyorum, hani ben de çalsam keşke diyorum ama komşu çocuğu için başladım yine desem yalan olmaz. O girdi kanıma ahahahah

      Sil
  2. Yaa resmen okurken ben heyecanlandımm :D Uff umarım güzel şeyler olur lütfen olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben nasıl heyecanlıyım Lady'm var ya anlatamam! Umarım olur, bakalım görücez artık :D

      Sil
  3. ayyy valla çok heycanlı gidiyoooo türk dizisi gibiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa deep ne heyecanlı ne heyecanlı :D nasıl tökezliyorum bir görsen :/

      Sil
  4. Ben de çok merak ediyorum bu işin nereye gideceğini! Ve çello gerçekten çok hoş bir müzik aleti. :) Sana Eğer Yaşarsam kitabını ve filmini öneririm, baş karakter bir çello müzisyeni! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyip göreceğiz ama bir sonuca varacak gibi görünmüyor ne yalan söyleyeyim :/
      Öyle bir film ve kitap mı varmış? En yakın zamanda bakarım ben ona :)

      Sil
  5. Merhaba :)
    Seni okumayalı baya olmuştu ki bu durumu okumak çok hoşuma gitti. Sanki aranızda güzel şeyler olacakmış gibi içime bir his doğdu. Aslında insan en çok konuştukça tanıyor ondan rahat ol.
    Sen olduğun gibi davranır rahat olursan o da sana kolaylıkla açılır. O da rahat davranır.
    Çello doğru zamanda ortaya çıkmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Le yan uzun zaman olmuştu seni görmeyeli :)
      Ben hiçbir şey olacak gibi hissetmiyorum ya bakıcaz artık ne çıkarsa bahtıma ahahahaha.
      Doğru zamanda mı çıktı göreceğiz :)

      Sil
  6. Hahhaha nasılmışız kız biz İstanbullular :)) Devamını merakla okuyacağım şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyimiz İstanbullu kızlardan oldukça memnun ya, Ankara kızları biraz zorlamış onu zamanında orada bahsettiğim kız Ankaralıydı :)

      Sil