28 Kasım 2017 Salı

Halüsinasyon bile görmeye başladıysam demek

Abim en son kavga ettiğimizden bu yana evde pek yokmuş gibi davranıyor. Ya hiç gelmiyor ya da çok geç saatte geliyor ama bunu yaparken bana haber vermiyor. Yatmadan önce onu bekliyor değilim ama ben uyurken kapı sesi duymak beni biraz rahatsız edebiliyor. Gecenin bir yarısı evin kapısının sessiz sessiz açıldığını duyup korkuyla bir kere uyandıktan sonra insan rahat uyuyamıyor malum. Bunu yapmamasını söylemiş olsam da inat değil mi haber vermiyor işte. Neyse, geçen akşam eve dönerken komşu çocuğunu gördüğümü sandım. Aslında yanına gidecektim ama bir kıza omzunu atmış sarmaş dolaş bir halde yürüdüklerini görünce aptala döndüm. Boş boş takip ettim ikisini. Sakin bir mahallede oturuyor olsam da komik bir şekilde benim oturduğum yerin bitimindeki diğer yerler zaman geçtikçe pek güvenilir yerler olmamaya başladı ki bunlarda inşaatların büyük payı var. Baktım komşu çocuğu ve kız çok farklı yerlere gidiyor ve ben de onlarla birlikte oldukça yoldan sapmışım daha takip etmenin manası yok dedim durdum. O vazgeçtiğim evrede de Komşu çocuğu sandığım çocuğun başka biri olduğunu fark ettim. Saçının rengi ve şekli, boyu, montu hatta yürüyüşü bile aynıydı oysa! Kafalarının arka yapıları da hatta aynıydı! Çok o gibiydi... Bomboş bir şeye üzülmüş ve akşamın bir körü alakam olmayan yerlere girmişken tabi içimden hemen eve gitme isteği doldu. Yolu uzatmadan nereden daha iyi giderim derken girdiğim sokakların birinde çocuğun teki laf attı saçma sapan. Cevap vermeden hızlanıp oradan ayrılayım derken çocuk ona cevap vermemiş olmama kızmış olacak ki "sen kendini kim sanıyorsun da bana cevap vermiyorsun" dedi. Yine cevap vermeden yürümeye devam ettim ki onun da beni takip ettiğini fark ettim. Hızlı adımlarla kısa olan o yolu biraz dolandırıp eve gittim hatta onun arkamda olmadığını anladığım bir an koşup sokağıma o şekilde girdim. Korkuyla kapıyı açıp kendimi eve attığımda hiçbir ışığı açıp "bu daireye yeni girildi" diye belli etmek istemedim. Kapının önüne çöküp karanlıkta sakinleşmeyi bekledim sadece. Şu komşu çocuğu muhabbetinin başıma bu şekilde bir iş açıyor olması nasıl bir şey hala tanımlayamıyorum. Genç çocuk tabi sevgilisi osu busu olacak ki sağlıklı olan da bu değil mi? Olmasını istediğim kişi ben olsam da onun bana karşı bir ilgisi yokken onu zorlayacak değilim. Ne yaşarsam artık kendi içimde. O gece işte sabaha kadar abimi salonda karanlıkta bekledim. Sabaha karşı uyumuş olacağım ki abim üstünü değiştirmek için eve geldiğinde gördü beni. Önce ne olduğunu sordu halimi görünce sonra bir şeylerden korktuğumu anlayınca onu aramadığım için kızdı ama onunki inatsa benimki de inat. Sabaha kadar uyumayacak olsam da evdeki bütün camlar ve kapılar kilitli otururum yine de aramam.

8 yorum:

  1. Erkekler çok karmaşık değil mi ?
    Kadınlardan bence daha zorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cinsiyetler birbirlerini anlama konusunda ciddi sıkıntılar çekiyor. Kolayı yok ikisinin de belli :/

      Sil
  2. oha ya dikkat et kendine. Cılkı çıktı şehri güvenli yeri kalmadı. Tamam çocuk sandın anladımda ne diye olmadık yerlere kadar takiip ediyorsun. Baktın başkası var bir mail at ikimiz oturup allahım ayrılsınlar inşallah mesajları yollayalım.
    Yalnız çok iyi yapmışsın ışık açmamakla benim aklıma gelmezdi o panikle ve inadı bırak abini ara böyle durumlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O an beynimden vurulmuşa döndüm Lady'm yoksa işim gücüm yok liseli miyim ben takip edeyim çocuğu. Bilinçsizce üzgün bir şekilde peşlerine takıldım işte o an. Bu komşu çocuğu durumu beni bitiriyor Lady'm, çok yoruluyorum böyle olunca.
      Güvenli yer gerçekten kalmadı. Sessiz sakin mahallemde bile olaylar oluyor ki ben geçtiğimiz senelerde yine aynı yerlerde yürürken hiçbir şey olmazdı. Abim de kendini kötü hissetsin! Aslında sadece inat değil, biraz da o bir şeyleri öğrensin istedim. Yıllarca yalnız da yaşadım biliyorsun bununla başa çıkabilirim ama o saçma bir inat uğruna eve gelip gelmeyeceğini bile haber vermeme durumuna girmeseydi arardım.

      Sil
  3. Merhaba blokta daha cok yeniyim bloguma goz atabilirsen sevirim bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin bloga :) uğruyorum hemen ben de :)

      Sil
  4. of aman gerilim filmi gibi olmuş. aman dikkat et yaaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ediyorum ediyorum, bitsin şu ilgim de daha böyle saçma şeyler yaşamam :/

      Sil