10 Aralık 2017 Pazar

Dövme sorunsalı

Liseden beri dövme yaptırıp yaptırmama konusunda kendi içimde bir savaş içerisindeyim. Kaç yaşıma geldim hala bir arpa boy ilerlemiş değilim bu konuda. Tabi zaman içerisinde bu yaptırıp yaptırmamadan çok "annemden nasıl saklar, alıştırırım" şeklinde bir hal aldı o ayrı mesele. Kadın bana zarar verdiğini düşündüğü için kulağımda arttırdığım her delikte ayrı ayrı fenalaşıyor her halde dövmeyi görse yığılır kalır. Başkasında gördüğünde hoşmuş falan diyor ama bende nasıl dururdu diye minik bir yol yapsam anında "saçmalama Cha derinin altına boya veriyorlar nasıl zararlıdır o" diye başlıyor konuşmaya. Aslında çok anne sözü dinleyen biri değilimdir ama bu konuda bir de "ya yaptırdığım şeyi beğenmez ve sonra pişman olursam" sorunu gelince annemi de kendime hafif bir bahane olarak öne atmış oldum. Ne yaptırmak istiyorum? Nereye yaptırmak istiyorum? Bunlar bu kadar zor sorular mı da ben bir türlü karar veremiyorum? En son abimi çektim yanıma internetten "şunu şuraya istiyorum, şunu şuraya, bunu da istiyorum ama onun yeri şurada daha iyi olur ama o yere başka bir şey istiyorum" diye konuşarak fenalık getirttim. Adam en son "Cha boş yer kalacak mı sende?" diye sordu düşünün. Kalacak kalmasına çünkü öyle çok yoğun dövmeleri sevmiyorum ama durum öyle bir hal alma yolunda gibi. Hazır annem evde yokken enseden başlasam mı diyorum son zamanlarda da bakalım, bir şey beğenebilirsem yaptıracağım.

16 yorum:

  1. Sonradan silinebilecek bir dövmeyi vücudunuza uygulatmanız daha sorunsuz bir ruh hali içinde olursunuz. Eğer anneniz karşıysa ve gerçekten de bu durumu beğenmez ise, o seni rahatsız eder. Destek bulursanız o zaman ruh birliği sağlamış olursunuz. Çünkü anne kız birliği ömür boyu insan hayatında önemli bir değer olarak görmek mümkün. Mesela yalancı bir dövme ile evdekilerin tepkisini test etmeniz de mümkün!..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şey deneyebilirim sanırım. Yani tamam benim vücudum ve benim istediğim şeyler önemli ama söz konusu annem olunca o konuda biraz tereddüt ediyorum.

      Sil
  2. İnstagramdan takip ettiğim bir karikatürist var
    O sonradan dövme yapmaya başladı ve çok narin zarif güzel dövmeler yapıyor . Ahmet canbaz ismi de
    Yaptıracaksan bence senin için güzel ve manidar olmalı . Her baktığında sana bir şey ifade etmeli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında istediğim şeyler hep böyle minimalist şeyler küçük detaylar falan ama çok fazla var kafamda o ayrı mesele. O isme kesinlikle bakacağım şimdi benim de var öyle birkaç isim takip ediyorum. Bakıp bakıp iç geçiriyorum :D

      Sil
  3. CHA istediğin dövmeyi ilk geçici olarak yaptır bir ay sonra gerçek olarak yaptırıp yaptırmak istemediğine karar verirsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçici dövmeyi aslında çocuksu ve anlamsız buluyorum ama denemek için öyle yapabilirim gibi emin değilim :)

      Sil
  4. Bende gecici yaptırdım hatta hint kinasindan. Ve çabuk sıkıldım 😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte korkum da o ya bir zaman sonra pişman olursam :/

      Sil
  5. Kulak deliği şeklinde annelerimizin tepkileri birebir aynı.. Benim annem de kötü yola düşmüşüm gibi davranmıştı kıkırdak deldirdiğimi görünce. Sürekli dövme yaptıran bir arkadaşım vardı ve dövme yaptıracak insanlara şunu diyordu "Kafanızda belirli bir model varsa o modelin görselini evinizde görebileceğiniz üç beş yere asın böylece her gün o şekille karşı karşıya olursunuz 8 ay içinde eğer hala o desenlerden sıkılmadıysanız dövme yaptırabilirsiniz." Bana çok mantıklı gelmişti bu fikir olur da dövme yaptırmaya kesin karar verirsen bu fikir belki yardımcı olur sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında düşününce mantıklı bir yöntem gözüm görmeye çalıştıktan sonra hiç yadırgamamış da olurum hem. Evi minik fotoğraflarla doldurmama abim ne der merak ediyorum ahahahahah

      Sil
  6. Dövmeler yaptırdıktan bir süre sonra yaptıran kişi için sıradanlaşıyor. Eğer yaptıracaksan sana ait bir yanı olan, hayatın boyunca sana güzel şeyler ifade edecek bir şey olması şart. Hatta çizimin iyiyse taslağını sen çıkar derim. Bir de geçici dövme, memnun olup olmayacağına karar vermen açısından daha iyi sanki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizimim fena değildir aslında onu da deneyebilirim ne de olsa kendi elim anısı olur en kötü. Sanırım artık bu konuda harekete geçmem lazım :)

      Sil
  7. Son karar ne oldu? Bende istiyorum ama pişmanlık durumu beni tedirgin ediyor.Öyle bir şey olmalı ki o beni yansıtmalı ve pişman olmamalıyım ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son karara göre yaptırıyorum hem de 2 tane çünkü makineye her açılmada para alıyorlarmış ahahahah. Ama tam olarak ne olacak kısmı kesin değil sadece yerler belli :D

      Sil
  8. ayy kadıköyde var yaaa iyi dövmeciler. bak şeyde mesela, duru tiyatronun sokağında, karşı sırada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadıköy'de benim de bir arkadaşım birini söyledi aslında da model karar verdiğimde artık tekrar sorarım adını. Senin dediğin yeri de bir araştırayım ama :)

      Sil