8 Ocak 2018 Pazartesi

Yeni bir şey olmadı mı olmuyor

Son zamanlarda düşünüyorum da iki haftadır hayatımda anlatacak hiçbir şey nasıl yaşamam? Yıl sonunda artan ve biriken işler üstüne bir de ev işleri yüzünden her yere yetişmeye çalışan ama illa bir yerlerden yarım kalan kişi oldum. Yani en son bıraktığımda da harika bir durumda değildim aslında ama şu son iki hafta gibi de değildim doğrusu. Neyse, en azından kendime gelip "Cha 2018'de blogu mu bırakacaksın? Kalk artık şu yerinden" dedikten sonra bloguma geri döndüm. Kapı kenarlarından Komşu çocuğunu izleyeli iki haftayı biraz geçmiş durumda ve bendeki son durum stabil. Yani duygularımda ne bir artma ne de bir azalma söz konusu. Hayatımın hiçbir noktasında bu derece bir istikrar sağlayamamıştım doğrusu, kendime hayret ediyorum. Yani anlayacağınız o durumla ilgili anlatacak pek bir şey yok. Nefes alsa kendime pay çıkarma durumumu yendim ama bunu kendi hanemde bir tik olarak kutluyorum.

Geçtiğimiz iki haftada hayatımdaki tek anlatmaya değer olay -ki onda da pek bir şey yok- yılbaşı gecesiydi. Normalde yılbaşında dışarıda olmayı sevmem kalabalık vs. yüzünden ama ev ortamı varsa da giderim eğlenceli olsun diye. Tam bu noktada liseden 2 arkadaşın olduğu bir grup, iş yerinden arkadaşlar ve dershane tayfası ayrı ayrı beni yılbaşında eve çağırdı. Hepsi ev olduğu için başta seçmek zordu ama daha sonra Mine'nin de katılacak olmasıyla lise grubuna öncelik vermeye karar verip diğer ikisini pas geçtim. O gün için her şey hazır bir şekilde beklerken Mine'den "Cha ben çıkamıyorum, babam birlikte yılbaşına girmemizi istiyor hatta senin de bizimle olmanı istiyor annen evde yok diye" diyince bende bütün planlar çöktü kaldı. Hani çocukların yanına Mine olmadan gitsem sorun olmaz ama gitmemdeki sebep Mine'ydi, e onun evine gidersem ailesiyle oturmak bir noktadan sonra fazlasıyla sıkıcı olmaya başlayacak derken bir şekilde ikisine de gitmemeyi başardım. Daha sonra diğer iki planı bir gözden geçireyim derken sosyal medya sayesinde onların evde değil de bir yerlere gittiklerini öğrendim. E hal böyle olunca giyindim süslendim ve evde ayaklarımı televizyona doğru uzatıp "ne yapsam acaba" demeye başladım. Tam o anda abim arayıp ne yaptığımı sordu ben de evde tek olduğumu söyledim. Nasıl bir vicdana sahipse 15-20 dakika sonra arabayla kapıdaydı o ve 4 arkadaşı. Tam anlamıyla saplar gecesine bir çiçek gibi kondum anlayacağınız. Sonrasında ne mi oldu? Alkoller alındı sakin bir yerde oturuldu ve içerken siyaset, ekonomi ve daha fazla ekonomi konuştuk. Her yerde renkli havai fişekler patlarken ben "sürekli ithalat sürekli ithalat böyle ülke mi kalkınır" diyerek Türkiye'yi kurtarıyordum düşünün hali. Yine de abimin beni tek bırakmayıp yanına almış olması çok manidar oldu. Bizimle bir süre oturduktan sonra 2-3 saat sevgilisinin yanına kaçması pek hoş bir davranış değildi doğrusu ama yine de beni de düşünmüş olması çok hoşuma gitti doğrusu. 

6 yorum:

  1. Olsun Cha abin seni sapların arasına kattığına göre sohbeti hoş birisin ve abinin güvendiği birisin
    Genelde erkekler bir erkeklerin ortamına alacakları zaman herkesi almazlar kadın olarak:)
    Arkadaşlarımdan bunu öğrendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu tek düze hayatıma minik bir aksiyon ister oldum artık ya :D
      Abim o konuda iyi ya, laf yapmaz arkadaşlarıyla bırakır gider hiç çekinmez ahahahah

      Sil
  2. Geri kaldığım için sırayla okuyorum yazıları ki, Fransızlık çekmeyeyim :)
    Sürekli ithalat... Ekonomi... Bütün grupları ortak bir noktaya davet etmeliydin bence. Çılgın olurdu(!) Sonra herkesle birden ekonomi tartışabilirdiniz... :)
    Abin iyi yapmış alıp götürerek yine de, kötü heyecanlar olmasındansa sabit sakinlikler iyidir bazen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abimin yakın arkadaşlarından biriyle aynı işi yapıyoruz bu yüzden ikimiz yanyana geldiğimiz an konu ticaret, ekonomi falan ilginç bir noktaya geliyor ahahaha. Ortamdaki diğerleri sıkılıyor hatta bizden ama birbirimizi bulduğumuz gibi bu konulara girmeden yapamıyoruz :D
      Abim cidden iyi ki aldı beni evden yoksa yaptığım makyaja bile üzülebilirdim ahahahahah

      Sil
  3. hehe, abin işte bak yine iyi davrandı sanaaa. komşu çocuğu stabil diyosuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi ve abla konusunda gerçekten şanslıyım :)

      Sil