6 Temmuz 2015 Pazartesi

Sıcakta dışarı çıkma aptallığı

Bu havalar benim en nefret ettiğim havalar. Böyle bir bunaltıcı, boğucu, sıkıcı yani tam evde oturup yatmalık zaman ama ben geçen seneki kilomda kalıp basen büyütmemiş olsaydım. Tatile gideceğim ama ne şortlar oluyor ne de etekler eskisi gibi görünüyor üzerimde ki zamanında nasıl aşkla almıştım hepsini ben. Rahat bi 2 sene daha giyerdim bence hepsini ama olmuyorlar işte sıkıntı o. Neyse dedim yazlık problem değil orada zaten büyükler de olduğu için ister istemez daha oturaklı giyinip ediyorum ama annemin olmadığı bir ortamda neden sıcağın altında tutayım kendimi? Bunu düşünerek çıktım bugün evden başladım yaz alışverişimi yapmaya. Bir ara öğlen sıcağında güneşin altında o kadar kaldım ki eski kiloma döndüğümü düşündüm ama yine de ne olur ne olmaz diye almamazlık yapmadım. Bendim dimi alışveriş yapmaktan nefret eden kız? Son zamanlarda kendimi tanıyamıyorum.
İstanbul'un açıkça bundan çok çok daha sıcak olduğu günleri biliyorum ama nedendir bilinmez herkes bir bunalmış durumda. Herkes serin havalara bu kadar çabuk mu alıştı da şimdi yakınıyorlar anlamış değilim. Ama bugün en çok üzüldüğüm sıcaktan bayılacak raddeye gelmiş bir çin aslanıydı. Hayvan zaten yuvarlak bir tüy yumağı içinde 2 boncuk gözden oluşuyor bir de sahibinin güneşin altında tutmasıyla hayvan kendinden geçmişti. Hayvanların doğal hallerinin bozulmasına ne kadar karşı olsam da sanırım onun tüyleri biraz kırpılmalı çünkü öteki türlü nasıl nefes alıyor hayret ettim. Biraz önce de oldukça serin evime geldim ve gördüm ki ha o chowchow ha bizim kediler bir fark yok. Ev sıcak olsa gam yemeyeceğim de ev oldukça serin bu iki çocuk neyin derdinde ya.

6 yorum:

  1. Ay chowchow mu, mor dilli olanlar dimi onlar :D
    Of gerçekten sıcak ya, daha sıcak olduğu zamanları da gördük de bu kadar bunaltıcı geldiğini hatırlamıyorum hiç. Belki kışın her hücremiz bile donduğu için alıştık soğuklara şimdi de sıcakta yapamıyoruz.
    Neyse güle güle giy aldıklarını ama yok kilo ver giyeme de eskilerini giyebil diyim daha iyi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet o. Hayvanın azıcık bile hali yoktu hareket etmeye canım ya :/
      Yok ya hazirana göre oldukça soğuk denebilir daha 35leri görmedik 25-28lerde geziyoruz :D
      Okul aldırdı iş hayatı verdirir diye düşünüyorum da bakalım umarım o eski hallerime dönerim. Fotoğraflara bakıyorum 4 yılda benden bir ben daha oluşmuş gibi ne yapmışsam :D

      Sil
    2. Bilmiyorum belki bizim burda çok sıcak geliyor bana, İstanbulda değilim şu an ama burası da normalde daha sıcak olurdu ay bilemiyorum :D
      O kadar almamışsındır ya, aldıysan da sağlık olsun boşver. Kilo vermek almaktan daha kolaymış ben öyle duydum :D

      Sil
    3. Yok ama İstanbul'da gerçekten havalar fena değil. Ege ve Akdenizdeki arkadaşlarım yanıyor sanırım birkaç güne ben de aynı şekilde kavrulucam :D
      38 bedenden 42 bedene çıktım ciddiyetin farkında mısın :P boyum uzun olmasa durumum fenaydi da oradan kurtardım :D

      Sil
  2. sıcak daha gelmedi ya. Geçen sene şu vakitten bir kaç gün öncesi bütlerle uğraşıyordum ve çok net hatırlıyorum sıcaktan delirmiştim. Bu sene yaz bile gelmedi ki.
    Alışveriş güzeldir ya :D Sevmelisin sevdirmelisin.
    bizim okulda bir hocanın köpeği vardı hep yanında getirirdi. Türü ne bilmeme ama kocamandı ve koyun gibi tüyleri vardı. Adam yer kış tıraş ettirirdi yazında aksine koyun gibi tüyleriyle başbaşa bırakırdı hayvancağızı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi bence de daha sıcak değil havalar insanlar neden şimdiden "ay çok sıcak" "piştim bu nedir böyle" diye yakınmalara başladı. Hayır gerçekten sıcak geldiğinde ne yapacaklar kim bilir.
      Giysi deneme derdi olmasa hani hepsini askıdan aldığım gibi kasaya gidebilsem tamam ama deneyip sonra seçim yapıp alınca sevemiyor insan :(
      Ya yazık ama o hayvanlara neden kışın traş edip yazın salarlar anlamıyorum. Kavruluyordur kesin o da :/

      Sil