8 Eylül 2015 Salı

Neler yapıyorum

Eve döndüm dönmesine ki bunu siz de biliyorsunuz zaten ama bir türlü yerimde duramıyorum. Ev resmen basıyor beni, sürekli bir yere gitmem gerekiyormuş gibi geliyor. Evde durduğum zamanlarda da zaten sıkıntıdan ne yapacağımı şaşırıyorum. İş başvurularını dediğim gibi yaptım döner dönmez ama arayan olmadı henüz ve olmayacak gibi görünüyor çünkü her yer benim bilmediğim (okulda gösterilmeyen) programlar ya da en az 2-3 yıllık iş deneyimi istiyor. Benim deneyim için de fırsatım olmadığı için -yeni mezunum sonuçta- henüz kimseden geri dönüş almadım. Bu arada yeni kitaplar bitirip kendimi sahil kenarlarına atıyorum. İnsanlar çoğalmaya başladığında da birilerini arayıp orada burada geziniyorum. Aslında evde annemin yokluğu ve abimin akşam gelmesinin keyfini sürmem lazımdı ama gelmiyor içimden işte.

Artık farklı insanlarla tanışmam gerektiğini az çok fark ettiğim için liseden arkadaşlarla daha sık görüşür oldum. E tabi ben liseden 1 kişiyi bile arasam çıktığımızda 4-5 kişi oluyoruz. Böyle böyle tekrar sosyal bir insan olma ümidim vardı. Geçen gün bu planımı ilerletmek amaçlı tekrar birilerini dürtüp buluşalım dedim ve bir kızla tanıştım ama keşke tanışmasaydım. Üniversite çevremden bir bir ayıkladığım asalak tipleri dağıtma gereksinimi duymadan yanında tutuyormuş bir arkadaşım ve benimle buluşmaya da yanında onu getirmiş. Kız başta oldukça şirin, kitap okuru, çıtı pıtı bir kızdı ama konuşmalar ilerledikçe sevgilisini nasıl kullandığını, onu aptal yerine koyduğunu falan gururla anlatmaya başladı.  Bir süre sonra "o ödeyecek tabi, hem onun yanında ben cüzdanıma uzanırsam onuru kırılır..." şeklinde bir laf etti. "Çıkmaya başladığınızdan beri herhangi bir şey için sen teklifte bulundun mu peki?" dedim o zaman da "niye öyle bir şey yapayım?" dedi. Anlayacağınız Cha'nın kafasından dumanlar çıktı bütün akşam. Hayır, erkeklerle bu muhabbete girmemiş olsam ve fikirlerini duymamış olsam neyse ama genelinden "bari teklif etseler, böyle bir süre sonra hesap/fatura ödemek için yanlarındaymışım gibi hissediyorum" şeklinde yorumlar aldım ki haklılar da hani. İnsanları kullanmaya ne gerek var ki? Hele erkek arkadaşı alışverişe çıkarıp aldığın şeyleri ona ödetmek ne demek? Durup durup sinirleniyorum böylelerine. (Bu hesaptı ödetmeydi kıza kızdığım noktalardan sadece biri, sevgilisini açıkça her anlamda kullanıyor o kız) Tekrar kendi kafamda insanlar nasıl bulacağım hiç bilmiyorum ama denemeye devam edeceğim bir gerçek çünkü tek başıma zaman geçirmekten sanırım deliriyorum ve psikiyatrım bu durumdan hiç memnun kalmayacak.

35 yorum:

  1. Cha ev seni sıkıyor belkidr kendini oraya ait hissetmediğindendir.
    Diger kıza gelirsek yuhh erkeklere ben o konuda hak veriyorum.
    Onlar para babaları değiller ödemek zorundada degiller.
    Böyleleride hep iyiler bulur ya buda öyle mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, olabilir ki en mantıklı açıklama da bu aslında. Alışacağım o kesin de şu geçiş dönemi sıkıntı olacak belli.
      Haksız mıyım ama sinirlenmekte? Ya bir insan sevdiğini söylediği bir insanı bu şekilde kullanır mı ya? Aklım mantığım almıyor her şeyi karşıdakine yükleyen ya da onun sorumluluğundaymış gibi davran insanları görünce. Sanki küçük çocuk!
      Bilmiyorum, kıskanacağından ya da belki de sevgilisini yoruma açık tutmadığından göstermedi çocuğu hiç. Belki ikinci bi buluşma olursa gösterir ya da yanında olur bilmiyorum ama olmaması için uğraşacağım kesin :D

      Sil
    2. Sinirlenmekte haksız degilsin çocugu bildigin kullanıyor ama çocukta kullanmasına müsade ediyorsa onunda kafada var bu durum bana neyi hatırlatıyor.
      Alışveris merkezine giderim orada kolunda çanta takılı gezen veya bir yere oturmuş yanında poşet dolu abileri getiriyor aklıma:)

      Sil
    3. O çocuğun da tarafını dinlemek gerek bilmiyorum ama evet kendini bu derece kullandırması onun hatası. Ama karşındaki "gel beni kullan" dedi diye de illa kullanmak mı gerekiyor, az insancıl olunsun dimi ama.
      O çocuk da onlardan bence :D

      Sil
  2. Çocukta onlardan ölmüş aglayanı yok aman yine de büyük konuşmayayım.
    Belki çocuk kurtulaya çalışıyor bir türlü olmuyordur:)
    Böyle şeyleri daha önce bende kızların ağzından duydum iğrenc bir şey bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakın arkadaşların erkek olunca bu tür şeylerden şikayetleri ister istemez duyuyordum ben de. Bizim çocuklar da çok dayılanırdı "biz varken size hesap ödemek düşmez" diye de "sen önce faturanı öde" diyorduk zamanla yontuldular ahahahah.
      Yani ayrılmak isteyip ayrılamama olayına eskiden inanmazdım (bitti dendikten sonra ısrar eden tipleri de sevmem ben) ama cidden yapışıp bırakmayalar çıkabiliyor ki bu kızda da potansiyel vardı yani, ayrılamıyordur belki cidden :D

      Sil
    2. Bak bu erkeklerin dayilanma olayi çok komik ama işte bazen egolar tavan yapınca
      Birde sülük gibi yapışanlar var bu çocukta böyleyse fatiha okusun:)

      Sil
    3. O erkeği tanıyınca çok iyi oluyor ya ahahhaha. O bir şey söylüyor dayılanıyor sen hemen cevap verebiliyorsun sonra susuyor ya çok gülüyorum o hallerine ahahhaha
      Olmuştu Batu'nun başında da öyle bir sülük. Kız ne bizi rahat bıraktı ne de onu, uğraştık durduk. Bir ara bizimki bıktı yazacaktı kıza ama zor tuttuk hatta. Zor oluyor öylesiyle de uğraşmak ya :D

      Sil
    4. Aynen kapak durumları super.
      Tutmasaydınız batu giderdi size de gulmesi düşerdi:)
      Yine batununki sevgili için beni bir kız hiç yüz vermedigim halde sen ne iyi kızmışsın dedi yapıştı paçayı kurtaracagım diye çabaladım yine geldi
      Sonunda kurtuldum ama birde sen bana sor:)

      Sil
    5. Yok ya ne gülmesi. Batu ayrılık konuşması yaptı biz zil takıp oynayacaktık neredeyse ahaahhaha. O kadar yüzeyseldi ki birçok konu hakkında fikri olmaması ya da ağzını yayarak konuşması, bizi kendi gibi değiştirmeye çalışması falan Batu'yla birlikte biz de çekiyorduk kızı. Batu'yu komple bitiridkten sonra biz kızlara sarmamış olması bizim için büyük şans yani :D
      Bana hiç öyle gelen olmadı allahtan yoksa uğraşılmaz o ne öyle ya :D

      Sil
    6. Hahahah çok güldüm iyi kurtulmuşsunuz:)
      O agız yayarak konuşma beni bitiriyor iyyyyyyy:)
      Benim duruma gelirsek paratoner olunca başıma böyle şeyler gelmesi normal:)

      Sil
    7. Cidden iyi kurtulduk. Biz olmasak Batu belki evlenmişti bile :P -yok o kadarı olmazdı neyse ki-
      Bugünkü kız da bebek taklidi falan yapıyordu arada delirecektim :)
      Senin işin de zor ama bu durumda cidden ya :D

      Sil
    8. Evlense arkadaşlıgı bile keserdiniz tam komedi.
      Kız bebek tatlidi dedin ya benim başımdakide öyle şeyler yapıyordu ay aynısı çocuk inşallah paçayı kurtarır tabio da kız gibi degilse.
      Bizim bu kızın sevgilisi vardı aynı kendisi ikisi birden işkenceydi okul bitince kurtuldum Allah a şükür aslında arakdaş grubumda hepimiz kurtulduk:)

      Sil
    9. Yalnız o kız için bizimle arkadaşlığını kesseydi Batu ben bu travmayı atlatamazdım ahahahahaha.
      Öyle erkekler de oluyordu di mi.. Bizi bulmaz umarım onlardan hiç yok kızın bebek taklidine katlanamazken erkeği düşünemiyorum bile iyykk!

      Sil
    10. Öyle erkek dolu.
      O degil birde kız sevgilisinden ayrılak için bizi neden tutmaya çabaladı kıza lafları dizince oturdu götünün üstüne.
      Bildigin beyinleri insanları sadece kullanmak için çalışıyor mallar işte:)

      Sil
    11. Çalışmasın öyle beyinler zaman kaybından başka bir şey değil, yazık -_-

      Sil
    12. Aynen sadece yazık...

      Sil
  3. O tür kızlardan nefret ediyorum. Arabası olanları şoför gibi kullanırlar 'aşkım oraya bırak, aşkım buraya götür, aşkım beni al...' ya o adam seni seviyor diye her istediğini yapmak zorunda değil. Acıyorum böyle kızlarla sevgili olan adamlara çok yazık.
    Ben de sinirlendim yaa -.-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de sevgiliyken bunu yapan kaldı ki evlenince neler yapar düşünmek bile istemiyorum. Böyle kullanılmaz bir insan ya

      Sil
    2. aynen öyle, ayıp yani

      Sil
    3. Karşılarına kendilerini kullandırmayan tipte insanlar çıkar umarım da biraz düzelirler

      Sil
  4. Kendi kafa yapına uymuyorlarsa takılma fazla, daha çok can sıkıcı bir hal alabiliyor bazen durum. Yeni insanlarla tanışabileceğin bir hobi edinsen veya eski arkadaşlarınla toplu bir buluşma ayarlasan iyi gelir belki.
    O kıza gelince, ileride muhtemelen üzülecek. İnsanlar bir şekilde buluyor karşılıklarını ve bazıları cidden kullanıldığının farkına bile varmıyor. Fark etse de seviyorum deyip göz yumabiliyorlar duruma. Yine de insan en azından gurur yapar, yapmalı ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte liseden arkadaşlarla görüşüyorum şu ara ama bir çoğuyla eskisi gibi muhabbet edemiyoruz çok değişmiş herkes. Hoş ben de değiştim yıllar sonra tabi ama bazıları çok çok farklı insanlar olmuş ki çevrelerindeki insanlar da bunun kanıtı. Kurs, iş falan artık sosyalleşme alanlarım olur tabi de şu ara depresifim ayrılıklardan dolayı :/
      Bence de yapmalı ama bazı kişilerin gurur yakınlarından bile geçmiyor resmen. Kesinlikle aklım almıyor bu durumu

      Sil
  5. İşsiz güçsüz insanım kenardaki üç beş kuruşun hesabını yapıyorum tek parça giysi almadım ama dışarı çıktıysam birini o ödersediğerini ben öderim. Bir kere içim rahat etmez. Dahi mesela yıllardır arkadaşım bir kere yediğini içtiğini ödememe izin vermez. Bu kez ben rahatsız oluyorum çıkmak istemiyorum. Bende çözümü Ya Uyuz a alırken sanada aldım çok beğendim diye diy hediye almakta buldum. Bir gün durumu çakarsa ağzıma sıçar ya neyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o şekilde rahatsız oluyorum ki normali bu bence. Arkadaş, sevgili, kardeş hiç fark etmez karşındakini sömürmek oluyor bu. Hadi kardeş bir nebze oluyordu aynı anne babadan çıkma para ne de olsa ama o da bir süre sonra rahatsız ediyor.
      Dahi bir şeyler sezmez umarım yoksa bu durum sana fena patlayacak gibi

      Sil
  6. Eleman yaptıklarının karşılığını bir şekilde aldığını düşünüyordur, duygusal, fiziksel, maddi, manevi vs. ; insan kendini bir çok yolla tatmin edebiliyor. Ben de mesela dışarı çıkarız üst üste kız arkadaşımla ya da arkadaşımla. Üst üste ödüyorsam karşımdaki kendini kötü hissetmesin diye, hadi bunu da sen öde derim ya da bu sefer ortaklaşa ödeyelim falan derim.

    Çık yeni ortamlara gir, yeni insanlarla tanış, eskileri boşver :) Ben de sosyalleşmekte zorlanan biriydim yakın zamana kadar, sonra n'oldu bilmiyorum. Her tür insanla, her tür sohbete girebilecek bir insanmışım, yeni yeni fark ettim :) Ama bu özelliği hala kadın-erkek ilişkilerinde kullanamıyorum, hala en azından ilk etapta birinin tanıştırması gerekiyor, onu da kazanırsam beni artık buralarda göremezsiniz :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani umuyorum bir şekilde karşılık alıyordur yoksa onun bu durumu ciddi ciddi üzüldüğümü söyleyebilirim. O kızın kendini kötü hissetmek gibi bir derdi var gibi değildi ama normal biri kendini kötü hisseder tabi. Ben peş peşe 2 ödemeyi bile kaldıramam "bir şeyler yapmalıyım" triplerine girerim :D

      Sosyalleşmekte çok zorlanan biri değilim aslında yeni insanlarla tanışabiliyorum hatta oturmaya gittiğim yerde üzgün gördüğüm ya da çalışan birinin yanına gidip tanışırım da havamdaysam ama bıraktığım ortamı özlediğimden çok fazla seçici davranıyorum. Sanki herkes benimle tanışmak istiyormuş gibi ahahahaha. Kadın-erkek ilişkilerinde ben de hiç iyi değilimdir de o şuanki derdim değil onun için bi 6 yıl daha endişesiz yaşayabilirim gibi ahahahaha

      Sil
  7. Evde çok oturunca duvarlar üstüne üstüne geliyor insanın. İyi yapmışsın eski arkadaşlar ile buluşmak zevkli olabiliyor. Yıllar sonra eski konular açılıyor, süper dedikodular dönüyor. :D

    İnsanlar, Alman usulü diye harika bir durum yaratmışlar. Kullansa ya arkadaş bu durumu. :) bu adam senin sevgilin paran olmadığı zamanlar böyle isteklerde bulunabilirsin, anlarım ama çocuğu ayaklı bankamatik gibi yanında gezdiriyorsun sen.

    Bir de şu lafı hazmedemedim. "Ben onun yanında cüzdanıma uzanırsam, onuru kırılır." Nereden biliyorsun acaba? Hiç parayı ödemeyi teklif ettin mi de böyle bir çıkarımda bulundun? Offf, sinirlendim. :D

    İki tane erkek kardeşim var. Bunun üç katıda çok samimi olduğum erkek arkadaşım. En nefret ettikleri şey, bir kızın yanında sadece para ödemek için bulunmak ya da farklı konularda kullanılmak. Daha sonra böyle tipler yüzünden hepimiz fişleniyoruz. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev sanki 10 m2ymiş gibi dar geliyor ya böyle bir şey olabilir mi? Oysa benim tek yaşadığım öğrenci evim buradaki evimin yarısı kadardı. Eski arkadaşlar çok değişmiş drama :( 3 kişiden 5i hayal kırıklığı sebebi :(

      Abimin sevgilisine çok laf ederim ama bu konuda iyidir ona seviniyorum. Düşünemiyorum bir de duygularının yanında parasını da sömürdüğünü, delirirdim herhalde :D
      Gerçekten ya! Böyle kızlar yüzünden bakış açıları da değişiyor bu erkeklerin ayıp ya :D

      Sil
  8. Bende de hep tam tersi oluyor, o kadar ısrar ediyorum ki bi süre sonra nasılsa melodram öder tribine giriyor herifler :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ouv Melo o da kötüymüş ama ya. Şurada o çocuğun parasını kullanıyor kız diye üzülürken seni de mi sömürenler var :o gelip dövelim mi? :D

      Sil
  9. Kısa bir süre sonra iş bulacaksın ve inan evde olmanın nasıl bir duygu olduğunu unutup , bu kez iş hayatından , iş ev arası monotonluktan bunalıp - evde olmayı düşleyeceksin...
    Bunun geçici bir dönem olacağını sürekli hatırlat kendine ve pes etme ...
    Mis gibi yeni mezunsun işte , önünde süprizlerle dolu bir yol seni bekliyor...
    Yeni bir iş , yeni insanlar , yeni ortamlar ...
    Sabırlı ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçici olduğunun farkındayım ama yine de afallama yaşıyorum. Kolay mı ama sen git 4 yıl yalnız yaşa, 3 aylık tatillerin 1 ayını bile evde geçirme ama sonra anne evine dön onuna yaşa... Bünyem kaldırmadı resmen bu durumu "neden gitmiyorum" diyorum kendime ister istemez de nereye gidicem ev mi kaldı :(
      Bakalım hepsi nasıl olacak acaba, özellikle yeni ortamlar kısmı şu ara en merak ettiğim konu :D

      Sil
  10. Ne rahat insanlar var dünyada. Ben üniversitedeyken odaya bir şey alınacaksa, oda arkadaşımla kavga ederdik ben alıcam sen alıcaksın diye. İkimizde altta kalmak istemiyorduk ki biz bu kızla kardeş gibiydik. Valla insanlardaki rahatlığa çok şaşıyorum çoook

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de arkadaşlarla öyleydik. Bazen lafı açılmıyordu tabi benim param yoksa ödeyen illa çıkıyordu falan ama başka bir zaman da ben ödüyordum onunkini açık kapanıyordu. Bu durum 1 olur 2 olur hadi bilemedin 3 olur da ilişki boyunca da yapılmaz ama ya

      Sil