25 Kasım 2015 Çarşamba

Herkes sıkılır bir süre sonra

Mine'yle günümü gün ettiğim herhangi bir günün akşamında oturup kahvemizi içerken bir anda Defne'nin aramasıyla laylaylom halimiz uçtu gitti. Defne erkek arkadaşının ona "beni boğuyorsun, seni seviyorum ve ayrılmak istemiyorum ama sıkıldım" demesi üzerine kızımız biraz depresyona girmiş durumda ona moral vermeye çalıştık ettik derken telefonu kapattığım gibi Mine "o ne demek ya? Benim sevgilim bunu söylese ben mümkün değil devam etmem onunla görüşmeye, tamam şimdi morali çok bozuk diye bir şey demedim ama birkaç gün geçsin sakinleşsin Defne'ye asıl fikrimi söylicem. Ne demek sıkıldım? Gitsin o zaman başka birine..." diye sıralamaya başladı. Durup biraz düşündükten sonra "aslında çocuk biraz haklı, ben de o kadar dayanamıyorum" dedim ve Mine'yle resmen tartışmaya başladık. Ben çocuğun gerçekten sıkılabileceğini, Defne'nin günün her saati çocuğun burnun dibinde dolaştığını söylediğimde Mine çıldırdı. "Abartıyorsun bu o kadar büyük bir mesele değil, sen de fazla ilgiden sıkılıyorsun ve bir süre karşındakine cevap vermiyorsun bazen" dedim ama o kendini savunmaya geçip hemen "ben kimsenin suratına senden sıkıldım demiyorum ama" dedi. "Haftanın her günü seninle buluştuğumuz zamanlarda ben senin suratına söylüyorum 'yeter yarın da buluşmayalım sıkıldım seni görmekten' diye. O zaman sorun olmuyor da bu mu sorun oluyor?" diye cevap versem de benim söylememle bir başkasının söylemesinin bir olmadığını, beni bildiğini söyledi. Tartışma anlamsız bir şekilde bitmeyince "çıkar yol bulamıyoruz bende susalım" dememizle sonlandırdık ama ben hala kendimi haklı görüyorum. Her kim olursa olsun bir insan sürekli dip dibe olmaktan bıkmaz mı? Bu sevmekle alakalı bir şey gibi görünmüyor bana, bu daha çok nefes almakla alakalı ya da kendinle baş başa kalmak falan işte. Arkadaş, sevgili, aile fark etmez herkes bir süre sonra sürekli gördüğü kişiden biraz uzaklaşmak isteyebilir bence ki burada bahsedilen süre haftalar, aylar, yıllar değil sadece bir gün. Defne kendini tutup o çocuğa sadece 24 saat boyunca kafa dinleyebileceği zamanı tanısa o çocuk zaten onu "aşkım neyin var? Sen bana alındın mı?" demek için arar. Mesaj bile atmaz direkt arar çünkü Defne'den 3 saat mesaj gelmezse öldüğünden şüphelenebilecek yapıda bir çocuk kendisi. Tamam belki durum herkeste aynı değildir ama karşındakini bildiğin sürece sorun edilmemeli gibi geliyor bana. Ben mi çok rahatım yoksa başkaları mı bu konularda çok sıkı bilmiyorum ama bazı durumlarda sıkılmamak elde değil.

14 yorum:

  1. Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler. Ben kendi kardeşime bile diyorum ya biraz evinize barkınıza gidin özleyeyim sizi. Uyuz sınavlarım var dedi üç haftadır eve gelmedi. Hatta bir kahve içelim ben geleyim dedim onu bile kabul etmedi. İti bak çok özledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle öyle ama. Tamam özlersin, merak edersin falan ama bırak biraz içinde kalsın yazma ya da görme. Çocuk haklı boğulmakta bence. Yalnız uyuz da tam dayaklık he. 3 hafta hiç uğramamak ne demek ne sınavlarmış o öyle bitememiş

      Sil
    2. Ya millet nasıl sürekli dip dibe anlamıyorum. Ben çok sevmiyorum. Biri gırtlaklıyor hissi oturuyor. Sınır kalmıyor yahu. her an dip dibe.

      Sil
    3. Ben de o kadar dayanamıyorum. Sadece sevgili konusunda da değil arkadaş ya da aile fark etmez sürekli yanyanaysam sıkılıyorum, biraz uzak durmak istiyorum. Normal bir durum bence bu, herkes sıkılmaz mı bu durumda?

      Sil
    4. Kardeşimden sıkıldım dediğim oluyor dedim. Hani beni biliyoruz efsane düşkünüm. O yüzden kesinlikle normal bence :D

      Sil
    5. İyi en azından hem cinsim bir destekçim varmış :D bir kız olarak kesinlikle böyle düşünmemem gerekiyormuş gibi muamele görünce :D

      Sil
  2. Cümlede takılacak kısım 'sıkılıyorum' değil ki, 'beni boğuyorsun'.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu ona anlatamadım işte, anlamamakta ısrar etti. Bir ilişkide olmazmış bu tür bir şey... Oysa o da bir insan ve boğulabilir de sıkılabilir de

      Sil
  3. Valla bence sen çok haklısın,çok sevsen aşkından ölsen de 7/24 rahatsız edilmez insan,kişisel sınırlar geçilmemeli ki bıktırmasınlar birbirlerini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Ben seviyorsam ve görmek, duymak istiyorsam boğmamalı" diye düşünüyor işte ama herkesin bir dayanma sınırı vardır ya bu kadar olmaz. Benim başıma gelse ohooo şimdiye kadar kaç kere ayrılmıştım kim bilir :D

      Sil
  4. Sürekli dipdibe 7/24 bir arada olupta sıkılmayan insanlara imreniyorum ya. İyi oyunculuk sergiliyorlar çünkü :D İnsanın ne olursa olsun kendi dünyasına çekilip nefes almaya ihtiyacı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7/24 yan yana olunmasına gerek de yok aslında. Birine sürekli ne yaptığını, nereye gittiğini o sormadan söyleme gereksinimi duyuyorsan bile boğulur insan. Herkesin nefes alacak alana ihtiyacı var, ilişkilerde bireyler birbirlerini bu nebze tüketmemeli.

      Sil
  5. Bizim Lady'nin yaptığı ilk başta herkes istediği ilişki profilini ortaya koyup ona göre davranmalı.Sonra böyle olunca bir taraf çok üzülüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aslında onunla alakalı değil pek. İlişkiye nasıl başlarsan o şekilde gitmiyor çünkü, illa bir zaman sonra bir laçkalaşma hali oluyor. O bir kenara bu ikisi zaten karşılıklı mıç mıç bir çiftti zaten bu durum çocuğun anlamsızlığı

      Sil