9 Aralık 2015 Çarşamba

Bir kedi gördüm sanki

Bu sabah çok garip bir rüyayla uyandım. Aslında bu yazıyı bütün detaylar aklımdayken yazmak istiyordum ama uyuyakalıp arkadaşımı arkadaşımla buluşacağım yere geç kaldığım için gecikti biraz. Neyse, rüyam çok garipti bu yüzden anlatmak istedim ve tabi internete bununla ilgili rüya tabirini de arattım... Bu olaya ne kadar inanmasam da eğlendiriyor işte beni.
Rüyamı kısaca anlatmam gerekirse; üç katlı lüks bir villanın ikinci katına çıkarken aşağıdaki kuzenime "ben kediyi alıp geliyorum" dedim ve ikinci katın balkonuna baktım ilk olarak. Orada köşede 3 bıcır bıcır yavru* bir de anne kedi vardı. Anne kediyi aldım kucağıma sevdim** falan derken aşağıya bir baktım kocaman bir kaplan bakıyor bana doğru. "En azından buraya çıkamaz" dedim kendi kendime daha sonra bir baktım bana doğru zıplama pozisyonuna geçiyor. "yok artık" diyerek geri geri kaçtım*** daha sonra banyoya (?) saklandım hemen. Biraz zaman geçtikten sonra kaplanı göremediğim için tekrar balkona gittim orada da iki kedi kavga ediyordu**** ama ben kedilere dokunmadım "şimdi ben bunları ayırmak istersem arada kaynarım kesin" dedim içimden onlardan ufak ufak uzaklaştım tam o anda da köşede başka 3 yavru kedi gördüm ama onlar ölü***** "ah canım, vah canım" diye üzüldüm az çok derken en sonunda üst kattan alacağımı söylediğim kediyi aldım ve aşağıya indim. Rüyanın sonrasında bir şey yoktu pek ki zaten çok net hatırladığım da söylenemez. Bu kadar çok kedi görmek şahsen bana garip geldi hatta. Nasıl bir bilinç altına sahipsem artık.

Bu arada rüya tabirlerinde o * koyduğum yerlerin anlamları da şöyleymiş;

* Yavru kedi
Rüyanda kedi yavrusu görmek bağımsızlığa doğru bir geçiş aşamasında olduğunuzu temsil eder. Bu bağımsızlık hayatınızın büyük bir kısmını etkileyeceği gibi basit kararlarınızla ilgili de olabilir. Örneğin hayatınızda hayır diyemediğiniz insanlara hayır demeyi öğrenmeye başlayabilirsiniz. Hayatın sunduğu yeni şeyleri keşfetmek için hazırsınız. Bir diğer taraftan böyle bir rüya masumiyeti ve saflığı simgeler.

** Rüyada Kedi Sevmek
Rüyayı gören kişinin, içinde bulunduğu ortama ya da duruma göre değişiklik gösterir. Eğer işle ilgili bir karar verilecekse ortaklık kurulan ya da maddi destek istenen kişinin kötü niyetli bir kişi olabileceğine işaret eder. Evlilikle ilgili bir durum varsa eğer yakında nur topu bir çocuğa sahip olunacağına alamettir. Ayrıca, çok sevinilecek bir haber alınacağına ve bu haber doğrultusunda kazançlı bir işe girileceğine ancak atılacak adımlarda dikkatli olunması gerektiğine yorulur.

*** Kaplandan Kaçmak
Zorlu bir rakibin vereceği teklifle birlikte aynı iş kolunda olan iki rakip firmadan birinin iş dünyasından çekileceğine, bu sebeple uzunca bir süreden beri kazanç elde edilen işten olunacağına, rahatsızlıklarla boğuşulacağına, kalp kırıklığı yaşanacağına, düzenin bozulacağına, haneye nifak gireceğine ve istenmeyen işlere girmek zorunda kalınacağına delalet eder. Rüyada kaplandan kaçarken yere düşmek, sorunlardan kurtuldum denildiği bir anda daha da içine düşmeye, ismin bir dedikoduyla lekelenmesinden ötürü sahip olunan mevkiyi kaybetmeye, güçlü bir rakip karşısında geriye düşmeye, zorlu bir hastalıkla uğraşmaya ve kötü kalpli bir kadının oyununa gelmeye alamettir.

**** Rüyada kavga eden kedi görmek
Sıkıntıya düşerek özlediği güce, sıkıntı sonrasında kazandığı sevince, umudunu kestikten sonra elde ettiği büyük güce, sıkıntı çekerek ümit ettiği şerefe manasına gelir. Bazen de şöyle tabir olunur; kavga eden kedi görmek, cimri bir amire, uzun bir bekleyişin sonunda kavuştuğu zenginliğe, cefa çektikten sonra gözlediği temiz rızka, zorlukla gözlediği temiz kazanca, sıkıntı çekerek istediği refaha, meşakkatle birlikte elde ettiği rahata manasına gelir.

***** Ölü kedi
Rüyanızda bir kedi öldürmeniz, öldürülen bir kedi görmeniz veya kedinin kaybolması gibi kediye gelen zararla ilgili her türlü durum; özgürlüğünüzün kısıtlanmasıyla ilgilidir. Hiç de istemediğiniz bir şekilde kendi özgürlüğünüzü kısıtlıyor olabilirsiniz. Üstelik bu sizin seçiminiz de olabilir.
Örnek vermek gerekirse; evlilik arifesindeki bir erkek böyle bir rüyayı görüyorsa evliliğin özgürlüğünü kısıtlayacağını düşünüyor olabilir. Bununla birlikte evlilik bu erkeğin kendi seçimidir.
Hayatınızda özgürlüğünüzü kısıtlayan durumları keşfetmeli ve çözüme kavuşturabileceklerinizin üzerinde durmalısınız.

Bir yazı içerisinde kaç tane "kedi" kelimesi geçebilir diye sorarsanız ben bile bu kadar çok olabileceğini düşünmemiştim ama rüya ve yorumu böyleydi. İyi gibi görünüyor ama neyse artık yaşayıp görücem.

20 yorum:

  1. Kedi kuyularina mi düştün kiz :D simdi yorumlar iyi mi kotu bilemedim ama yuzde yetmis iyi gibi geldi. Ben hic bakmam ama annem her ruyasini nette aratir. Yakinda direk ruyayi yazacak sonra bu niye cikmadi diye kizacak kesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de normalde uğraşmam aslında ama bu rüya o kadar anlamsız ve kedi dolu geldi ki bir bakayım dedim ahahahaha. Bakma bakma boşver hiç gerek yok her kafadan ayrı ses çıkıyor baksana rüyanın hangi kısmına göre bakacağımı bile bilemedim ahahahaha

      Sil
  2. Saysam mı acaba kaç kere kedi kelimesi geçiyor diye :D Ben de merak eder aratırım ama son zamanlarda hepsi mutluluk huzur gelecek diyip duruyor copy paste yapmışlar sanki tüm rüyalar için. Hayır olsun rüyan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben üşerim işte de buna nasıl oluysa üşenmedim ahahahaha. Hayır ama çok anlamsız bir rüyaydı nasıl bakmayayım dimi ama :D kaplan nedir ya? :D

      Sil
  3. Bilinçaltı olmayan rüyalarımı hep araştırır bakarım ve o kadar takmak ama o dediği şey gerçekleştiğine hemen aklıma gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bütün rüyaların bilinçaltı temelli olduğuna inandığım için bakmak çok anlamsız geliyor. Hayır gelecekle ilgili bir şeyi ben nasıl rüyamda görebilirim ki? Bu bana hiç mantıklı gelmiyor :D

      Sil
  4. yakın zamanda çok kedi görmüş olabilirsin ya da yanında çok konuşulmuş olabilir yaaa daa bir kedi videosu izlemiş olman bile yeterli bu tema için :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 kediyle birlikte yaşıyorum hatta biri sürekli gece yatağımda ama böylesi olmazdı hiç ilk defa oldu ahahahahah

      Sil
  5. Baya ilginçmiş yahu bende böyle ilginç bir rüya görünce hemen anlamına bakıyorum ama şimdiye kadar tuttuğunu görmedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutup tutmaması önemli değil bana tam olarak bir şey söylese mutlu olurdum ama ahahahahah. Anlamını aratırken "kedi" yazdım tek cevap çıkar dedim ama her şeye farklı şey söyledi işte :D

      Sil
  6. Seni mimledim! :D İyi yapmış mıyım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım bakalım iyi mi yapmışsın kötü mü :P
      -dalga geçiyorum, teşekkür ederim yaparım en kısa zamanda mimi :D

      Sil
    2. ahhahaha aynı Mim de mimlemiş olabilirz :))

      Sil
    3. Ahahahaha tamam tamam yapıcam söz :D

      Sil
  7. blog keşif etkinliğinden geliyorum.Bloğunuzu yeni tanıdım ve takibe aldım yeni yayınlarda ve yorumlarda görüşmek dileğiyle:) Bende beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, benim de uğrayacağıma emin olabilirsiniz :)

      Sil
  8. Ya ben? Dün gece rüyamda köpek eti yediğimi gördüm ve tüm gün midem bulandı. Ama anlamına baktım zengin oliiicaamışım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O nasıl bir rüya öyle ya. Oooo zengin olcaksan tamam ama rüya zaten der sineye çekeriz, sen yeter ki zengin ol melo :D

      Sil
  9. Ben bu rüyayı şöyle yorumluyoruuuuummm, bence en kısa zamanda gönlüne göre seveceğin bir işe gireceksin. Blabla demişti dersin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyledir! Hoş alıştım artık halime ders vermeye falan gidip kendime harçlık çıkarıyorum ama sağlam bir işe de hayır demem doğrusu :D

      Sil