7 Eylül 2016 Çarşamba

Depresyonu bile rahatça yaşayamıyorum

Serkan'ı hayatımdan komple atıyorum. Yani tamam komple atamam aynı yerde çalışıyoruz ama büyük ölçüde atıyorum. Çocuk görücü usulü evlenecek diye trip atıyor değilim ama gün içindeki konuşmamızı minimuma indiriyorum. İçimden aslında onun bir suçu olmadığı halde kızıp bağırıp tokadı basmak geçiyor ama hiçbirini yapamayacağım için mecbur görüşmemizi minimuma indiriyorum. Dün gece benim eve geldiğim saatte herkes yatmış olduğu için annemin abla dediği bizim de küçüklükten beri "teyze" diye tanıdığımız kadın gelmiş onu görmedim. Sabah hazırlanırken bir anda karşımda görünce çığlık atıyordum banyoda. Neyse benim moralim zaten diplerde, her an patlamaya hazır bir şekilde geziniyorum derken teyzenin çıkıp "kız sen kocaman olmuşsun, bak bak bir de nasıl güzelleşmişsin maşallah" diyip sulu sulu öpmesi bir oldu. Önce aldı karşısına baştan aşağı süzdü sonra elbiseme bir posta laf etti. Tartışacak halim yok diye gittim pantolon giydim ona da "etek en azından kalçasını kapatıyordu şimdi çıplak gibi oldu" diyerek laf etti ben de saat erken olduğu halde çıktım evden. Bu kadını normalde seviyorum ben ama kafam bozukken çekilmiyor ne yalan söyleyeyim. 
İşe erken gitmek bir ara çok çok yaptığım bir şeydi bu yüzden kimseden garip tepki almadım ama sabah sabah Serkan'la karşılaşmak bende kötü bir etki bıraktı. Günüm iğrenç geçti hatta geçmedi diyebilirim. Bitmedi gün! Yüzsüz yüzsüz kahvaltı etmediysen birlikte edelim dedi yanına çağırdı önce sonra da öğlen birkaç kişiyle yemeğe gitmeye zorladı. İlk defa bir yemeğe verdiğim paraya da o yemeği hazırlana da üzüldüm çünkü tek çatal bile alamadım. Muhabbetlere girmeye çalıştım ama o da olmadı. Kafamda sürekli saçma sapan onlarca şey aynı anda gezdi durdu. İşe başladığımdan beri ilk defa fazladan 10 dakika bile kalmadan çıktım gittim ki herkesin şaşırdığı nokta bu oldu. Öyle bir baktılar ki önceden planım olduğunu söyleme gereksinimi hissettim. Önce spor salonuna gittim canım çıkana kadar çalıştım daha sonra Anıl'ı arayıp onun yanına gittim. Biraz onunla oturmayı denedim çünkü çocuk saçma sapan şeylerle bile kafa dağıtabiliyor ama bu sefer bir işe yaramadı ve içmek de istemeyince kalktım gittim eve en azından kendimi odama kapatır depresyonumu içimde yaşarım dedim. Evde de rahat bırakmadılar ama! Teyze geldi yanıma "evde böyle giyinme erkek var" dedi önce daha sonra kendi kanından da olsa erkek erkektir dedi. Bu nasıl bir sapık düşünce diye kadının kafasını kıracaktım kendimi zor tuttum. Spora gittiğimi duydu nerede gidiyorsun falan diye sordu söyledim "aaa karışık ama orası" dedi. Karışıksa karışık kadın sanane diye bağırdım en sonunda. Ar edep haya kalmamış bende bu sefer bunları dinledim. Liseli ergenler gibi odamın kapısını çarpıp kendimi kilitledim odaya en sonunda. Serkan evlenicem diyor kadın gitmiş "ama spor salonu karışık" diyor! Bu kadın böyle şeylere bu şekilde takılmazdı eskiden. Hatta zamanında bana aynı anda erkekleri nasıl idare edip kullanacağım şeklinde öğütler verirdi. Yıllar çok değiştirmiş düşüncelerini... Annem bende bir gariplik olduğunu anladı ama. Fırsat bulup soramadı ama boş bulduğu ilk an sorguya çekecek hissediyorum.

12 yorum:

  1. of ya biraz hassas olmasan. hadi azcık vurdumduymaz ol yaaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabağı çanağı kafasında kurmadığıma dua etmeli bence. Dinlemedim dinlemedim de zaten sinirlerim laçka bir de o hiç çekilmiyor

      Sil
  2. Teyze de keyifsizliğinin üstüne tuz biber olmuş yani:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir günden daha fazla nefret edemezdim herhalde. Eve dönmemek için elimden geleni yapar oldum düşün. Şu kadın bir gitsin başka bir şey istemiyorum

      Sil
  3. Geldi mi üst üste gelir zaten . Ne diyim bilemedim .Yavaş yavaş daha az düşünmeye başlarsın ve sonra birden uzun zamandır düşünmediğini fark edersin . Bugün izlediğim dizi de buna benzer bir şey diyordu .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olacağına zaten eminim. Her zaman bu tür kafa karışıklıkları saçma gelmiştir. Sonsuza kadar diye bir şey yok 1-2 gün üzer ama sonra düzelir. Misal ben şuan düzeldim sayılır :)

      Sil
    2. Derin bir rahatlama nidası o zaman :D :))

      Sil
    3. Benim toparlamam için normalde 2 gün evde oturup kendimi dinlemem gerekiyor da işe gidiyor olunca ona fırsatım olmadı yoksa çok bile taktım ben bu durumu kafaya :)

      Sil
  4. Teyzeyi ben sevmedim.
    Sen bu haldeyken yarana tuz basar gibi yakana yapışmış resmen. İnan üzülmeye değmez be. Adam seni adam gibi sevse şuan aman evleneyim yeter ki moduna girmezdi. Hüzünde gülümseme de geçici. üç gün ağla ama bunun dördüncü gününü mahvetmesine izin verme. Geçenlerde bir defterimi buldum ilk sayfasına sayfayı delercesine defalarca "life is what you make it" yazmışım bazen eski benim daha akıllı bir kız olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde severdim ama bu son gelişinden nefret ettim!
      İşte beyimiz 27-28 oldu ya artık hayatını düzene sokmalı falan filan. Hayatı benimkinden düzenliyken daha nasıl bir düzene sokacaksa artık. Eski ben de şuanki benden çok daha zekiydi. Ne oldu da böyle olduk biz Lady'm ya

      Sil
  5. Teyzeye en içten küfürlerimi sunuyorum. Bu teyzelerin zihniyeti yüzünden çoğu erkek kadına eşya muamelesi yapıyor. Buraya bir ton şey yazardım da şimdi yaraya tuz basmak olmasın dedim. Atlatmışsın önemli olan o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşusuydu, teyzesiydi, dedikoducu kadınlardı bir kurtulamadım zaten şunlardan! Öğrendim artık nasıl başa çıkacağımı zaten. Pms ya da duygusal bir boşlukta değilsem hiç aldırış etmeden geçip gidebiliyorum :D

      Sil