16 Kasım 2016 Çarşamba

Ama bir durun ya

Bazı erkekleri gerçekten anlamıyorum! Blogu ilk açtığım zamanlarda da benzer bir konuda yazmıştım ama gerçekten, 1 değil 2 değil bazen anlamakta oldukça güçlük çekiyorum. Daha önce Mine'nin yaklaşık 2 yıl çıkıp ağzına tek bir evlilik lafı almayan çocuk ayrılıklarının 5.ayında nişanlanmıştı hem de 2 aydır tanıdığı biriyle. Birkaç ay sonra da evlenmişlerdi tabi. Mine'yi nasıl teselli edeceğimi bilememiştim o zaman ki kendim bile şokun etkisinden çıkamamıştım. Hala biraz şaşkınım o çocuk nasıl evlendi diye ama neyse konu o değil. Serkan davetiye getirdi bugün... Evet o da evleniyor. Hadi o kızla evlenme kararı aldın bu kadar kısa sürede tamam da uygulama kısmında biraz daha bekleyemiyor mu ya? 4 aralıkta, o soğukta ne diye evlenir bir insan? -tamam, kendimi bile inandıramadım bu dediğime, kışın da gayet güzel evlenilir. Hatta yazın o sıcağındansa biraz soğuk daha güzel bile olur- Gitmeyi düşündüğüm söylenemez, zaten gidiyor olsam çok garip olabilirdi çünkü ofisin büyük bir kısmı aramızda bir türlü başlayamayan durumu biliyordu. O bir kenara çocuğu sistemimden daha yeni atmışken kendi kafamı karıştırmanın bir anlamı yok dimi ama.
O kızı kıskanıyor değilim bu arada Serkan bana da benzer bir hızla yaklaşmış ve beni açıkça kaçırmıştı kendinden ama en azından beni 6 aydır tanıyordu bu hareketlere başladığında. Bir insanla evlenmek için bu kadar ani karar almak bana o kadar uzak ki anlamlandıramıyorum. Bu gelen ani kararların bir anda uygulanıyor olması ne bileyim çok ilginç. Yargılamak istemiyorum aslında ama "nasıl olur" demeden de duramıyorum. Son bıraktığımda fazla önemli bir karardı bu evlilik peki bu erkekler nasıl oluyor da bu derece önemli bir kararı böyle pat diye alabiliyor? Hayır bir de erkekler bir anda evlenme kararı aldığında kimse garip karşılamıyor ama ben şimdi çıkıp "ben evleniyorum, 2 ay sonra düğünüm var" desem neler düşünülür, neler söylenir arkamdan kim bilir. 

14 yorum:

  1. Aslında erkekler evlilik kararından kaçarlar sürekli. Ayak sürerler. Serkan' ın tarzı böyle demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında benim bildiğim de o yönde ama bir anda 180 derece dönüp evlilik kararı alabiliyorlar anladığım kadarıyla. Hep rastlıyorum çünkü bu duruma. Garip.

      Sil
  2. :S şaşırdım. bu erkekleri anlamak zor. ya hiç ağızlarına almazlar evlilik lafını ya da 1-2 ay içinde evlenicem diye tuttururlar gerçekten anlamıyorum... uyuz oldum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir araları yok gerçekten. Ya hep ya hiç şeklinde yaşıyorlar sanırım.

      Sil
  3. Bunu benim de aklım almıyor, yahu bir dur. Ötekiyle evlenmemek için kırk takla atıyordun sen, ne yaptılar sana? Üflediler mi? Büyü mü yaptırdılar? İnsan kafayı yer yani, gıcık bir durum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mine'nin durumu gibi değil benimki tamam ama yine de mantıklı değil. Sen daha neyini gördün o kızın da evlenmeye karar verdin ya? Kimin gazına geliyorlar ya da o da sorulabilir :)

      Sil
  4. Bu konuda pek bir şey bilemem de evlenemeyenlerden bir çok şey duydum.
    Yakın arkadaşım evlendiğinde kız düşünüyordu kara kara 'Erken değil mi ya, nasıl olacak neden bu kadar çabuk' diye ki düşün onlar 1 sene sevgili oldular. Erkekler bu konuda sanırım biraz fevri davranıyorlar. Olsun bitsin tamamdır gibi. Ama düşünülmeden alınacak karar değil abi ömür geçireceksin sen o adam/kadın' la.
    Anlam veremiyorum ama yapandan bir açıklama duymak gerek.
    Sanırım biraz aydınlatabilirler bizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki peşinden atlı kovalıyor gibi "evlenelim, evlenelim" hayır daha çok sorumluluk, daha çok uğraş yani bunu görmüyor mu bu erkekler? Yok yok ben de kesinlikle anlamıyorum o düşünceyi. Biri bizi aydınlatsa belki ama kesinlikle yaşayarak öğrenmek istediğim söylenemez :)

      Sil
  5. Bence Serkan evliliği bir proje olarak gören erkeklerden. Daha fazla kadın peşinde koşmanın enerji kaybı yaratacağını ve bu durumun kariyerini-geleceğini olumsuz etkileyeceğini düşünüyor olabilir. Bir de etrafında kendi tipi sayılabilecek kızların birer birer evlendiğini görüp "ben de geç olmadan birini kapayım" düşüncesi de olabilir. Muhtemelen maddi sorun yaşanmadığı sürece evlilik hayatının toz-pembe bir yaşam olduğunu düşünüyor Serkan. Sana gelince Cha, bence Serkan zaten sana uygun biri değildi. Dünyalarınız çok farklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı ama yaşı zaten genç. Yanlış hatırlamıyorsam 26 falan olması gerekiyor ki bu yaş tam da kız peşinde koşması gereken yaş değil mi? Yanlış mı biliyorum? Serkan'ın bu hızını anlamıyorum tamam ama bir de ikna kabiliyeti var tabi. O kızı nasıl buna ikna etti yoksa kız zaten evlilik kafasında mıydı? Gerçekten merak ediyorum. Umarım mutlu olurlar da pişman olmaz ikisi de.

      Sil
  6. Valla ben öyle bir hale geldim ki bu okuduğuma bile şaşırmıyorum. :) Biz insanlar garip varlıklarız doğrusu ben bazen kendimi bile anlayamıyorum. Serkan da ileride pişman olur demiştin dersiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür şeylerin insanları şaşırtmıyor olması da ayrı bir konu. Gerçekten çok garip varlıklarız neyi ne yapacağımız belli olmuyor :)
      Ben mutluluklar diyorum artık gerisi onlara kalmış bir şey :)

      Sil
  7. Aşık olsa yine mantıklı yan bulur bir taraftan hak veririm ama Serkan ı biliyoruz yani. Evlenmek için evlenmek sonra mutsuz çatı anne baba arasında perişan olmuş çocuklar.. bana nerden bakarsan bak mantıklı gözükmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ki mantık evliliği savunucusu bir insanım ama böyle bir durum benim onayımdan geçmedi düşün. Pişman olmaz umarım diyorum ne diyeyim

      Sil