4 Ekim 2017 Çarşamba

Sen kimlerdensin

Bugün eve gelirken apartmanın önünde kocaman bir araç ve insanlar görünce anladım apartmana birinin taşındığını. Bizim apartmanın sakinleri düşünüldüğünde en genç daire bizimki diyebilirim. Genel yaş ortalamasını baz alırsak 70 civarı bir sayı çıkar ki bu rakamı 70e indiren ben ve abim. Taşınan kişilerin de aynı şekilde yaşını başını almış bir çift olduğunu düşünmüştüm ki çok da öyle olmadığını biraz kurcalayınca anlamış oldum. İlk önce oradan oraya koşturan genç bir çocuk görünce oldukça şaşırdım çünkü kimse bizim sokağa yalnız bir genç olarak taşınmaz. Anında teyzeler basar o evi ki ev sahibi eski komşumuz olduğu için bekara ev vermeyeceğini de biliyordum. Yalan söylemeyeceğim, çocuğu gördüğüm an aklımdan geçen ilk şey "acaba yeni evli falan mı? Eşi nerededir ki? Çok hoş çocukmuş" oldu. Merdivenlerde yamahanın akustik duvar piyanolarından birini taşıdıklarını gördüğümde kalbimden vurulmuşa döndüğümü söyleyebilirim! Çocuğun hala evli olduğunu düşündüğüm için gidip konuşma başlatma konusunda baya bir tereddüt etsem de sormadan asla öğrenemem diyerek gittim yanına sanki her şey ortada değilmiş gibi "yeni taşınıyorsunuz sanırım" diye şirin şirin sordum. Kim bilir kaç saattir adamlarla uğraştığından olsa gerek biraz bıkmış bir halde olsa da gayet güler yüzle konuştu benimle aynı zamanda adamları kontrol etti. Başına dert olmayayım çocuğun işlerini halletsin diye klasik yardım teklifimi sunup evime girdim ama görseniz cama yapıştım izliyorum, yan daireyi dinlemeye çalışıyorum falan baya liseli merakıyla izliyorum çocuğu. 

Akşam olduğunda baktım çocuk hala tek, geleni gideni yok annemin abim için yaptığı keki kestim koydum bir kaba anneme de "insanlar şimdi yorgundur bir şeyler atıştırsınlar" gibi bir şeyler dedim. Kadın "e yemeğe çağıralım o kadar endişelendiysen" dedi ama tanımadığım etmediğim adamı da evimize alacak halim yok. Hiç sevmem gereksiz yere kurulan misafir sofralarını. Elimde kek gittim çaldım kapıyı arada da anneme bakıyorum kadın yanlış fikirlere kapılmasın diye çünkü beni bir erkekle görmeyeli oldukça uzun zaman oluyor. Artık erkek sinek geçse yanımdan "ee Cha ne diyorsun" modunda geziniyor. Neyse gittim kapıya çaldım dedim bir şeyler atıştırmak istersiniz belki ehe ehe  falan diyorum ama görseniz siz benim adıma utanırsınız. Amacım da kapı önünde ayaküstü gerekli bilgileri alıp dönmek yani çok durmama gerek yok diyorum kendime ama çocuk teşekkür edip bir de içeri çağırmaz mı! Girmeyecektim aslında ama baktım cebimde evin anahtarı var girdim hemen. Minik bir sohbet muhabbet sırasında ailesiyle yaşayacağını ama onların İstanbul'a daha gelmediğini, kendisinin yükseklisans yapacağını ve müzik öğretmeni olduğunu öğrendim. Piyano dikkatimi çekmişti zaten diyince bir de çellosu olduğunu söyledi hatta şakayla karışık "sesten kusura bakmazsınız artık" dedi. Aslında kendisi birkaç aydır buradaymış hatta bir kursta özel ders bile vermeye başlamış boş zamanlarını değerlendirmek için ama evin ayarlanması, eşyaların gelmesi derken anca taşınabildiklerini söyledi. Daha doğru dürüst kimseyi tanımadığını da söyleyince gözlerim yerinden çıkacaktı neredeyse. Müziğin her kızı olmasa da büyük bir kitleyi kendine çektiği gibi bir gerçek var malum. Ben de ilgili olduğumu göstermek için konuşmaya hemen üniversiteye başladığımda ben de bir hevesle çelloya başladım ama devam edemedim diye konuşunca hemen "çellon varsa ben yardımcı olurum sana" dedi. Kendime zaman geçirmek için yeni şeyler ararken tam karşıma öğretmenin oturması gerçekten benim şansım sanırım. Dersleri nerede nasıl verdiğini sorup kursunun adresini alıp hoş bir sohbetten sonra eve geçtim. Konuşma yaklaşık yarım saat sürse de içim kıpır kıpır oldu desem yeri. Sanırım ben bu çocuğu tanımak istiyorum. 

26 yorum:

  1. Deeptone'dan geldim ve iyi ki gelmişim. Çok eğlenceli bir yazıydı, o zaman hadi bakalım diyorum :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hoşgeldin :)
      Bakalım zaman neler getirecek :)

      Sil
  2. Garip enteresan bir macera başlangıcı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır yeni bir bela bulmuyordum kendime bakalım bu sefer ne olacak :D

      Sil
  3. Ben de Deeptone'dan geldim. Takipteyim :))

    YanıtlaSil
  4. Deep,önermiş.Ben de inceledim blogunuzu :) Güzel bir blog :) Tabi ki takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ben de inceliyorum hemen sizi :)

      Sil
  5. Buradan ilgi çekici bir macera çıkacak gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne çıkacak ben de merak ediyorum doğrusu :)

      Sil
  6. Bir deeptonedan gelen dahaa :) gel vatandas gelen alanda razi verende 😂😂

    Hahaa ee kimlerdenmis neymis nasilmis bizim oğlan kizimizi üzmez dimi 😂 icki sigara neyim varmi isten eve evden ise dimi 😂 öfff verdim gitti 😁😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi çocuğumuz çok efendi, tam bir aile çocuğu işi gücü yerinde sigaramız var ama o kadar sorun değil -geldiği yeri düşününce alkol de vardır ama neyse geçelim onu- bence hiç üzmez bir test etmek lazım ahahahaha.
      Hoş geldin bu arada :)

      Sil
    2. Hahaa bi deneme sürüsü yap bakimm biz burda sonucu heyecanla bekliyoruz 😁

      Hosbulduk kiii :)

      Sil
    3. Tekrar bir karşılaşalım da bakalım ne olacak :)

      Sil
  7. Çok şirin bir yazı olmuş! Keyifle okudum. :) Olacaklardan bizi haberdar etmeyi unutma lütfen. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hiç boş geçmem, bir şey olduğu gibi gelirim hiç merak etme :)

      Sil
  8. hımmmmmm işallah huzurlu bişiler oluuuur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım deep :) öncekilerde bir şey çıkmadı bakalım bu nasıl gelişecek :)

      Sil
  9. hahahaha Cha müsade et bende tanımak istiyorum. Gözümde canlandı resmen :D Azıcık sarksam kıskanır mısın bana da ismi lazım değili kıskandıracak komşular gönder Allahım ammiiin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahaha Lady'm dur bak düşünmeden hareket etme elinde patlamasın planlar :D
      Komşu olması hoş olmadı doğrusu, şimdi İstanbul'un dedikodu merkezi olan bir apartman bizimki. Teyzeler camda sokaktan gelenin geçenin çeteresini tutuyor. Ben şimdi bu çocukla bir şeyler yaşasam ne yapacağım ahh ah :D

      Sil
  10. Açıkçası ben de merak ettim çocuğu :)) Öyle bir yazmışsın ki merak etmemek mümkün mü :)) Haberdar et bizi gelişmelerden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bir genç adam düşün, 195 boylarında sarışın ve kibar, piyano ve çello çalıyor. Aynı zamanda öğretmenim olmuş durumda bakalım neler olacak :)

      Sil
  11. Teyzelere malzeme işte. Yazık değil mi onlara sıkıntıdan ölüyorlardır. Ne olur azıcıkta sizi çekiştirseler hayatlarına bir renk gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahsen ben hiç çekemem o teyzeleri
      Bizim hakkımızda konuşur konuşur başımıza dert olur aman aman hiç uğraşamam şu tiplerle :D

      Sil