5 Mayıs 2016 Perşembe

Oradan buradan şuradan

Bakmadım en son ne zaman yazdığıma ama birkaç bölük börçük taslak olduğuna göre ben bayadır boşlamışım blogumu. Şu dönemde neler mi yaptım? Nerede boş iş var hepsinin arkasında ben vardım onu söyleyeyim ilk önce. Mesela part time çalışmaya başladım hala kendi mesleğime yönelmeme konusunda üstün bir güç harcıyorum ki durum ne olur ben bile kestiremiyorum şuan. Hala kendime "sakin ol Cha 23 yaşındasın daha önünde koca bir yol var" diyorum ama bu şekilde nasıl gider pek emin değilim. İşim çok eğlenceli, ortam çok iyi ve herkes yaşıtım gibi. Okul bitirip kendi işini yapmayan bizim çevrede 3.kişiyim ki müdürlerimden biri de biyoloji mezunu mesela. Okuduğun bölümle mutlu değilsen burada kalabilirsin diye konuşuyor sürekli bir teşvik durumu var. Tabi eylülde bir yere yerleşirsem komple arkamda bırakırım burayı ama olsun, şuan çok eğleniyorum çalışırken. 
Geçtiğimiz haftasonu arkadaşlarla pikniğe gittik. Biraz doğa ve temiz hava diye diye baya şehirden çıktık sabahın erken saatlerinden akşamın karanlığına kadar ama hiç hava durumuna bakmadan yaptığımız bu etkinlik yüzünden birazcık hastayım gibi. Mayıs ayında bu hava nedir ya? Hani marttı kapıdan baktırıp kazma kürek yaktıran? Neyse biz yine de voleybolumuzu da oynadık yürüyüşlerimizi de yapıp çimlerde soğuk soğuk yuvarlandık. Resmen koca koca 23-28 yaş aralığında 8 kişi çocuklar gibi saçıldık sağa sola. Çok eğlenceli bir etkinlik oldu bizim için. Yanımda kitap götürdüm okurum diye onu bile okumaya fırsatım olmadı.
Kitap okumak demişken geçenlerde bir kitap aldım okudum. Kargo parası ödememek için aldığım kitaplardan biriydi ama hayatım boyunca böyle kötü kitap çok nadirdir okuduğum. Son ana kadar bekledim adam akıllı bir şeye bağlayacak diye ama hayır hiçbir yere bağlamadı. İlk önce burada yazar iyi bir giydiririm diye düşündüm ama daha sonra hem küçük ve acemi yazardan kaynaklı hem de yayın evinden kaynaklı yazmama kararı aldım çünkü çok çok kötüydü. Editör önemli demek istiyorum sırf bu yüzden. Hikaye tutmuş diyerek hiçbir profesyonel düzenlemeye girmeden kitap basmak hiç mantıklı değil.
Bu arada son birkaç aya nazaran yüzümün daha çok güldüğünü duymaya başladım son zamanlarda. Sanırım kendimi "işe yaramaz, boş" hissetmeyi bıraktım yaşımın tadını çıkarıyorum. Annemle yaşama durumuna da az çok alıştım gibi. Aslında o da alıştı desek yeri çünkü laf etmiyor her yaptığıma. Evden çıktığım, eve girdiğim saatleri daha fazla görmezden gelip genel olarak sıkmamaya başladı. Sanırım bu şekilde bir süre daha idare edebiliriz. Kendime tekrar mini bir düzen ayarlayabildiğim için tekrar sık sık buralara geleceğimi düşünüyorum. O boşluk kısmında ekrana boş boş bakmak ne kadar kötüydü öyle ya. Bu arada spora ve diyete başladım! Yaz geldiği için değil ama tamamen kendim için bunu yapmaya başladım çünkü evde otur otur nasıl bir şeye döndüm belli değil. Tatile de bu yaz çıkmayıp son bahar ya da kışa doğru başka planlar yapabilirim diye düşünüyorum ama kesinliği yok. Şu anki hedefim eski sağlıklı halime dönmek ve biraz para biriktirmek sonra kim tutar Cha'yı!

12 yorum:

  1. kimsede tutamasın zaten cha'yı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmasın tabi. Düşe kalka da olsa öğreneceğiz her şeyi

      Sil
  2. Bende başladım spora diyete. Gazamız mübarek olsun o zaman. Günlük fallar gibiyiz iş aşk para sağlık sürekli değişiyor. Yenilenme gücünü kendimizde bulabilmek için ne travmalar atlatıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi depresyon şart. Radikal kararlar almamdaki en büyük etki depresyonlar desem yeri. Mesela saçımı kestirmem ya da boyamam bile buna bağlı bir şey. Gerekiyor böyle etkiler yoksa bir şey olacağı yok

      Sil
  3. Hayırlısı olsun be Cha.:)
    Mutlu gibisin, keyfini çıkar, hep de böyle ol. Bana bile ilham oldun bugün. Bi spor, diyet, iş... Aklıma soktun bişiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) mutluyum baya ya :D en başta farklı bir çevre çok iyi geldi diyebilirim sürekli aynı kişilerle aynı dertleri dinlemek, aynı şeyleri yapmak çok sıkıcıydı. O bir kenara sürekli birileriyle tanışyırılma durumu. Çok sinir bozucuydu :D
      Umarım sen de güzel kararlarla güzel bir yol çizersin Melo çok iyi geliyor böylesi :D

      Sil
  4. Dilediğin gibi olsun. Mutlu kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım olur, teşekkürler iyi dileğin için :)

      Sil
  5. Bende spor ve diyete başladım :D Evde otur otur şişirdik her yeri :D

    Hayırlı olsun işin ortamın falan :) Anı yaşamak en güzeli boşver :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz birbirimize destek olalım bari de bu başlamalar bir sonuca ulaşsın ahahahahhaa

      Çok anı yaşıyor değilim şu an aslında. Kenarda sağlam bir para biriksin bak işte o zaman nasıl anı yaşıyorum ahahahahaha

      Sil
  6. Şu sıra öfkemi, tüm huysuzluğumu dindirmek için bol bol koşuyorum. Doğru düzgün karbonhidrat almamama rağmen kilo aldım. Tam bu arada bir yerde bir yazı okudum insan mutsuzken hormonal dengesine sıçıldığından dolayı kilo alıyormuş.
    Hayatında ki güzel gelişmelere sevindim ama daha çok yazsan. Eski seni ve beni özlüyorum ya. Okul varken ne dertsiz tasasızmışız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten Lady'm her şey o kadar güzel ve kolaydı ki o zamanlar. Şimdi kafam sağlam değilken yazmayı bile beceremiyorum. Başlayıp bitiremediğim ve anlamsız kalan bir sürü taslak bile var şu an. Eski halimize bir dönebilsek ne güzel olacak her şey.

      Sil